Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση των συντάξεων

Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μ
eurokinissi

Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Eχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», ενώ ζητούν επίσης να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω των ρυθμίσεων των οποίων, όπως είπε, επέρχεται μείωση.

Εξήγησε πως αν η κυβέρνηση αλλάξει τους δύο νόμους, τότε για το 2015 θα επέλθει μια επιβάρυνση περίπου 2 εκατ. ευρώ. Υποστήριξε πως η απάντηση των δανειστών στο επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι το κόστος είναι μόλις 2 εκατ. ευρώ, είναι ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό.

Για τη διαπραγμάτευση είπε πως η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε: «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή