Με περιοδεία στη βόρεια Ελλαδα απαντά ο Σαμαράς στους αμφισβητίες του

Με περιοδεία στη βόρεια Ελλαδα απαντά ο Σαμαράς στους αμφισβητίες του
Eurokinissi

Σε μια προεκλογικού τυπου εξόρμηση στη βόρεια Ελλαδα ο Αντλωνης Σαμαράς συνεχίζει την περιοδεία του οπου σήμερα Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με εκπροσώπους των επιμελητηρίων, των πανεπιστημιακών και το απόγευμα να προεδρεύσει σε σύσκεψη στα γραφεία της διοικούσας επιτροπής του κόμματος και το Σάββατο θα μιλήσει στην δεύτερη περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη.

Για πολλούς ο αρχηγός της ΝΔ επιχειρεί να βγάλει προς τα έξω την εικόνα οτι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει και το ηγετικό του προφίλ, κόντρα σε όσους τον αμφισβητούν στο εσωτερικό της ΝΔ, και κυρίως, στη σκιά των ευρημάτων των τελευταίων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη ΝΔ και τον ίδιο να εχουν υποστεί σημαντική καθίζηση.

Επικοινωνιακά πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ αξιοποιεί τις επαφές και τις δημόσιες ομιλίες του για να εξαπολύσει μια συνολική επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα της οικονομία και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση κάνοντας λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Αρχικά απο τις Σέρρες και την επίσκεψη του στις πληγείσες πλημμυρισμένες περιοχές του δήμου Βισαλτίας, δήμου Αμφίπολης και του δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο κ.Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία για να χαρακτηρίσει αδιανόητο το κυβερνητικό σχέδιο να φορολογηθεί η επιδότηση που λαμβάνει ο Έλληνας αγρότης, για αυτούς τουλαχιστον που καταγράφουν πάνω από τις 12.000 ευρώ εισόδημα.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης για τα μεγάλα πρόβλημα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Σερρών.

«Περάσανε 2 μήνες και δεν έγινε ακόμη από την κρατική πλευρά σχετικό αίτημα στο ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης για να αποζημιωθούν οι αγρότες εντός τριών μηνών»

Λίγο αργότερα απο το βήμα της ΚΕΔΕ Ο Αντωνης Σαμαρας άσκησε δριμεία κριτική κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι με τους χειρισμούς της υπέγραψε συνέχιση του μνημονίου αν και προηγουμένως είχαν υποσχεθεί καλύτερη συμφωνία μεσα στο ευρώ.

Μάλιστα ο κ.Σαμαράς απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό τον κάλεσε να αλλάξει άμεσα πολιτική κατεύθυνση και να διορθώσει άμεσα το λάθος, φέρνοντας ως παράδειγμα την επίμαχη πραξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των ΟΤΑ.

«Ξεσήκωναν τον κόσμο ότι θα αποκαταστήσουν τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Περικοπές που πράγματι έγιναν από εμάς. Κι όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, άρχισαν να παίρνουν και τα διαθέσιμα που βρήκαν. Υποσχέθηκαν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, ο κόσμος άρχισε να αγωνιά αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον επόμενο μήνα. Για τον μεθεπόμενο, ούτε σκέψη».

Δημοφιλή