ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/05/2015 16:35 EEST

ΚΕΔΕ: Δεν μεταφέρονται τα αποθεματικά των δήμων στην ΤτΕ

Eurokinissi

Να εμμείνουν στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και στα δημοτικά συμβούλια, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και σε περίπτωση που η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα -η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων- να δεσμευτεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Την πρόταση -που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και με την οποία συμφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Απόστολος Κοιμήσης- αποδέχτηκαν στη διάρκεια ψηφοφορίας 185 διαπιστευμένοι σύνεδροι, ενώ την καταψήφισαν 57.

"Ιστορική μέρα, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του" είπε πριν τη ψηφοφορία ο κ.Πατούλης. Καταθέτοντας την πρόταση στους συνέδρους, ανέφερε πως ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη "το κλίμα ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές, η ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ και τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη κάθε μορφής από τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, η ανησυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες στη βάση των αιτημάτων της ΚΕΔΕ, το γεγονός ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί μονομερή πράξη από πλευράς της κυβέρνησης που πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης".

Πρόταση να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα έκανε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ.Ιωάννη Ρέντη και επικεφαλής της "Νέας Αυτοδιοίκησης" Γιώργος Ιωακειμίδης, υποστηρίζοντας: "Δεν μ' αρέσουν οι κωλοτούμπες. Δεν μ' αρέσει να πετάω την μπάλα έξω από το γήπεδο. Να τα δώσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα".

Το μέλος του ΔΣ ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας" Δημήτρης Μπίρμπας, τάχθηκε υπέρ της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. "Από τη στιγμή που η ΚΕΔΕ απαράδεκτα εμμένει στη θέση, αρχίζουμε να χάνουμε το δίκιο μας" τόνισε.

Η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ελπίδα Παντελάκη εξέφρασε την πρόταση: "Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά στην ΤτΕ. Αποθεματικά και διαθέσιμοι πόροι δεν υπάρχουν".

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post