ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/05/2015 07:29 EEST | Updated 10/05/2015 07:30 EEST

To «νέο αίμα» της ελληνικής «ομάδας κρούσης» απέναντι στους τεχνοκράτες του Brussels Group

A European Union Flag flies in Athens, on Monday, Jan. 30, 2012 as the ancient Parthenon temple is seen in the background. EU leaders in Brussels  Monday are expected to consider the progress of negotiations with Greece for a major debt-relief deal and second bailout loan agreement. (AP Photo/Petros Giannakouris)
ASSOCIATED PRESS
A European Union Flag flies in Athens, on Monday, Jan. 30, 2012 as the ancient Parthenon temple is seen in the background. EU leaders in Brussels Monday are expected to consider the progress of negotiations with Greece for a major debt-relief deal and second bailout loan agreement. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες και ενδιαφέροντα βρίσκονται στην ελληνική «ομάδα κρούσης» οικονομολόγων της κυβέρνησης, που βρίσκεται απέναντι στο Brussels Group, προσπαθώντας να πείσει για την ορθότητα των ελληνικών θέσεων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», με τίτλο «”Τα Άγρια Παιδιά” κόντρα στους τεχνοκράτες του Brussels Group», τα μέλη της δεν θυμίζουν σε τίποτα τα «golden boys» των προηγουμένων ετών. Χαρακτηριστικά τους είναι οι γνώσεις σε οικονομικά θέματα και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, που είναι δυνατά και λόγω του νεαρού της ηλικίας.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της ανανεωμένης διαπραγματευτικής ομάδας είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται και «παλαιοί» Τ. Παυλόπουλος και ο Δ. Λιάκος. Το «νέο αίμα» αποτελούν οι Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο Μιχάλης Νικολοκάκαης και η Έλενα Παπαδοπούλου.

Ο Μιχάλης Νικολακάκης είναι ένα από τα νεότερα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας. Χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από το εναλλακτικό στυλ και την ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, που ξεκινούν από την πολιτική και επεκτείνονται στις πολεμικές τέχνες. Ο 33χρονος διδάκτωρ κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης είναι διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και θεωρείται από τα πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για θέματα που άπτονται της ελληνικής επικαιρότητας αλλά και για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρα από την πολιτική και την οικονομία, έχει ασχοληθεί με την πολεμική τέχνη Hung Gar.

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι η μόνη γυναίκα της «ομάδας κρούσης», και προέρχεται από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Προέρχεται από πολιτικοποιημένη οικογένεια των Τρικάλων και είναι ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έχει γράψει αριθμό άρθρων και επιμελήθηκε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το βιβλίο «Public Debt and Austerity in the EU». Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είναι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και διαθέτει «βαρύ» βιογραφικό σε οικονομικά θέματα. Συνεργάστηκε με τις ομάδες που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και συχνά αρθρογραφεί για πολιτικά και οικονομικά θέματα. Ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στα οικονομικά και βρέθηκε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Warwick στη Μ. Βρετανία. Το 2006 πήρε το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Εργασίας. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Στο παρελθόν εργάστηκε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων για θέματα που συνδέονται με την απασχόληση και την ευελιξία. Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα επίσης...είναι ΑΕΚτζής.

Sponsored Post