ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/05/2015 07:55 EEST | Updated 10/05/2015 13:15 EEST

Φλαμπουράρης: Πιθανότερο το δημοψήφισμα από τις εκλογές

Eurokinissi

«Η κάλπη που ζωγράφισε ο Τσίπρας προχθές στη Βουλή, όπως την είδα μου μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος και όχι με κάλπη εκλογών» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι «το δημοψήφισμα αν θα γίνει θα είναι συμφωνημένο και με τους εταίρους μας», ενώ συμπλήρωσε ότι δε θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα ψηφιστεί από το 100% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αν φτάσουμε στο αμήν τι να κάνουμε; Η πιο δημοκρατική λύση δεν είναι να απευθυνθούμε στον λαό και να τον ρωτήσουμε τι θέλει να κάνουμε σε αυτή τη φάση;», διερωτήθηκε. Οι εκλογές είναι που δεν έχουν νόημα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα καταβάλλει την Τρίτη τα 744 εκατομμύρια στο ΔΝΤ, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια για έναν έντιμο συμβιβασμό. Είναι υποχρεωμένη η Ε.Ε. να αποδεχθεί τις προτάσεις μας και να ανοίξει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ», ενώ επέκρινε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι κακώς δεν επιστρέφει τα 3,1 δισ. προς την Ελλάδα που είναι δικά της χρήματα. «Δεν έχει καμία δικαιολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι μαζί στο Eurogroup οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος είπε ότι ο πρώτος θα είναι σίγουρα και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έβαλε ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης και παγκοσμιοποίησε το ελληνικό πρόβλημα»

Για το θέμα που δημιουργήθηκε για την Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι «εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με το mail που εστάλη, αλλά πριν δώσει κάποιος εξηγήσεις δεν μπορείς να ζητάς παραίτηση του κ. Στουρνάρα».

Sponsored Post