Οι πιο ισχυροί κάτω των 30 στον κόσμο

Οι πιο ισχυροί κάτω των 30
PARK CITY, UT - JANUARY 25: Executive producer Lena Dunham of 'It's Me, Hilary: The Man Who Drew Eloise' poses for a portrait at the Village at the Lift Presented by McDonald's McCafe during the 2015 Sundance Film Festival on January 25, 2015 in Park City, Utah. (Photo by Larry Busacca/Getty Images)
PARK CITY, UT - JANUARY 25: Executive producer Lena Dunham of 'It's Me, Hilary: The Man Who Drew Eloise' poses for a portrait at the Village at the Lift Presented by McDonald's McCafe during the 2015 Sundance Film Festival on January 25, 2015 in Park City, Utah. (Photo by Larry Busacca/Getty Images)
Larry Busacca via Getty Images

Βρισκόμαστε στην εποχή που, περισσότερο από ποτέ, οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αποδεικνύοντας διαρκώς πως όρια δεν υπάρχουν.

Σας παρουσιάζουμε τους 28 πιο ισχυρούς νέους του κόσμου, ηλικίας 30 ετών και κάτω, με βάση τέσσερα διαφορετικά κριτήρια: τον αριθμό των ατόμων τους οποίους άμεσα επηρεάζουν, την αξία τους όπως εκείνη υπολογίζεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τον τρόπο που έχουν διαμορφώσει από την πλευρά τους την εικόνα του σημερινού κόσμου και πως αναμένεται να συνεχίσουν να τον επηρεάζουν στο μέλλον.

28. Danielle Weisberg και Carly Zakin, συνιδρύτριες του The Skimm

Οι δύο κοπέλες, ηλικίας 28 ετών, ξεκίνησαν το 2012 μια υπηρεσία που προσφέρει καθημερινά newsletter, τα οποία περιέχουν τα σημαντικότερα νέα της ημέρας. Έχουν λάβει μέχρι στιγμής χρηματοδοτήσεις ύψους 7.8 εκατομμυρίων δολαρίων και σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δράσεις τους ακόμη πιο πολύ στο μέλλον.

27. Alex Banayan, venture capitalist

Από τα 19 του χρόνια, ο Banayan, στο κολλέγιο ακόμη, είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τις καριέρες επιτυχημένων ανθρώπων όπως ο Steve Jobs και ο Bill Gates. Τα κατάφερε, καθώς έγινε ο νεότερος venture capitalist όλων των εποχών, σε ηλικία 19 ετών. Σήμερα, είναι 22 χρονών και ταξιδεύει ανά την Αμερική για να λάβει μέρος σε συνέδρια και να παρουσιάσει εκδηλώσεις, ενώ γράφει και για μέσα όπως η Washington Post.

26. Veronica Roth, συγγραφέας

Στα χρόνια της στο κολέγιο η Roth περνούσε τον χρόνο της κλεισμένη στο δωμάτιο της- αντί για τις ασκήσεις της και τα διαβάσματα της, όμως, ήταν επικεντρωμένη στο μυθιστόρημα που έγραφε. Τελικά, τα τρία μυθιστορήματα της τριλογίας που ολοκλήρωσε (Divergent, Insurgent, Allegiant) μέσα στο 2013 και το 2014 πούλησαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, με την μεταφορά του πρώτου βιβλίου στον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνιστεί η Kate Winslet να αποφέρει 288 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

25. Kaley Cuoco-Sweeting, ηθοποιός

Στην Ελλάδα είναι γνωστή από το The Big Bang Theory, όπου παίζει την Penny. Η πιο υψηλά αμοιβόμενη ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης, στα 29 της χρόνια οι απολαβές της ανά επεισόδιο αγγίζουν το 1 εκατομμύριο δολάρια. Στην Αμερική τη λατρεύουν- έχει, άλλωστε, ψηφιστεί ως η «αγαπημένη κωμικός της τηλεόρασης» τόσο για το 2014, όσο και για το 2015.

24. Michelle Phan, Youtube περσόνα

Έκανε το χόμπι της- την ενασχόληση με ζητήματα ομορφιάς και περιποίησης- επάγγελμα. 27 χρονών σήμερα, έχει περισσότερους από εφτά εκατομμύρια ακόλουθους στο Youtube και το ένα δισεκατομμύριο προβολές του καναλιού της στο Youtube, υπολογίζεται πως ανεβάζει την αξία του στα 84 εκατομμύρια δολάρια. Συνεργάζεται ακόμη με διάφορες εταιρίες, όπως η L’Oreal.

23. Nick D’Aloisio, ιδρυτής της Summly

Ήδη στα 15 του, ο D’Aloisio είχε λανσάρει την ενημερωτική του εφαρμογή, την οποία έπειτα, στα 17 του χρόνια, πούλησε στη Yahoo για περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια. Η Yahoo του πρόσφερε, ακόμη δυνατότητες επαγγελματικής αναρρίχησης, με τον αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο να σπουδάζει στην Οξφόρδη σήμερα, και να διαχειρίζεται το Yahoo News Digest στις ελεύθερες ώρες της ημέρας.

22. Kendall Jenner, μοντέλο και σταρ της τηλεόρασης

Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αδερφές της- τις περίφημες αδερφές Kardashian. Περίπου 20 εκατομμύρια ακόλουθοι στο Instagram, συμβόλαια με μεγαθήρια της παγκόσμιας μόδας όπως οι Chanel και Givenchy. Καθόλου άσχημα για 19 χρονών.

21. Ryan Israel, συνέταιρος της Pershing Square Capital

Με μόλις 5 χρόνια εμπειρίας, είναι ήδη συνέταιρος σε μια εταιρία με κεφάλαια ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο 29χρονος έχει εργαστεί ακόμη σε πόστο σχετικό με τις επενδύσεις στη Goldman Sachs.

20. Sam Smith, μουσικός

Μόλις 22 χρονών και στα φετινά Grammy επέστρεψε στο σπίτι του με τέσσερις εντυπωσιακές διακρίσεις: καλύτερος νέος καλλιτέχνης, τραγούδι της χρονιάς, δίσκος της χρονιάς, καλύτερο ποπ άλμπουμ. Έχει πουλήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια δίσκους, ενώ υπερασπίζεται ανοιχτά και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, μέσα από τις συνεντεύξεις του και τις σκηνές των μουσικών του βίντεο.

19. Bethany Mota, Youtube περσόνα

Στα 19 της ξεκίνησε να ανεβάζει μικρά βίντεο στον λογαριασμό της- σήμερα έχει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ακόλουθους, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνεργάζεται με οίκους μόδας, έχει εμφανιστεί στο αμερικανικό «Dancing With The Stars» και ήταν καλεσμένη στον Λευκό Οίκο, όπου και πήρε μια συνέντευξη στον πρόεδρο Ομπάμα.

18. Alan Schaaf, ιδρυτής της Imgur

Δημιούργησε την πλατφόρμα όπου φιλοξενούνται φωτογραφίες και βίντεο το 2009, από το δωμάτιο του στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Σήμερα, την πλατφόρμα επισκέπτονται περισσότεροι από 150 ξεχωριστοί επισκέπτες με 5.5 δισεκατομμύρια προβολές τον μήνα. Στα 27 του σήμερα, τον περασμένο Απρίλιο έλαβε επιδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

17. Brennan Pots, συνιδρυτής της Titanium Exploration Partners

Από τη γέννηση της εταιρίας, το 2014, η εταιρία που απασχολείται στον τομέα του πετρελαίου και των καυσίμων έχει συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια με τον 29χρονο να έχει ξεκινήσει την εταιρία από την κουζίνα του.

16. Ariana Grande, μουσικός

Ξεκίνησε από σειρές της Nickelodeon, αλλά γρήγορα άφησε κατά τόπο το «παιδιάστικο» προφίλ της. Πολλά τραγούδια και singles της βρίσκονται στις κορυφές των charts, με το δεύτερο άλμπουμ της για παράδειγμα να πουλάει 169.000 αντίτυπα στην πρώτη του εβδομάδα.

15. Mary-Kate και Ashley Olson, συνιδρύτριες της The Row

Στη δεκαετία του 1990, οι δίδυμες ήταν γνωστές ανά τον κόσμο λόγω των υποκριτικών τους ικανοτήτων. Σήμερα, οι δύο αδερφές, στα 28 τους χρόνια, έχουν δύο πανίσχυρα label μόδας- The Row και Elizabeth & James- η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

14. Lorde, μουσικός

Μόλις στα 17 της χρόνια, η κοπέλα που κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε δύο Grammy. Το περιοδικό TIME την περιλαμβάνει στους 25 εφήβους παγκοσμίως με την υψηλότερη επιρροή.

13. Kevin Durant, παίχτης του NBA

Οι δηλώσεις του, αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου του πολυτιμότερου παίχτη του NBA την περασμένη σεζόν, στα 26 του χρόνια, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μητέρα του, προκάλεσαν συγκίνηση παγκοσμίως. Λογίζεται ως ο καλύτερος παίχτης στην Αμερική, μετά φυσικά τον LeBron James, με εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης αλλά και τεράστιες συμφωνίες με εταιρίες κολοσσούς όπως η Nike και η Under Armour.

12. Emma Watson, ηθοποιός και ακτιβίστρια

Την αγαπήσαμε για τον ρόλο της ως Ερμιόνη- αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. 24 χρονών σήμερα, πρέσβειρα καλής θελήσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχει ήδη προκαλέσει εντύπωση με τις ομιλίες της σχετικά με την καμπάνια HeForShe που προωθεί. Παράλληλα, δεν έχει σταματήσει να ασχολείται και με την υποκριτική.

11. Jennifer Lawrence, ηθοποιός

Στα 24 της χρόνια, έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε ταινίες των X-MEN και την τριλογία The Hunger Games, ενώ έχει βραβευτεί και για την ερμηνεία της σε ταινίες όπως Silver Linings Playbook και American Hustle. Οι οπαδοί της την λατρεύουν γιατί δεν διστάζει να κάνει πλάκα με τον ίδιο της τον εαυτό και να μιλάει ανοιχτά για την αγάπη της για το φαγητό.

10. PewDiePiew, Youtube περσόνα

Μόλις 24 χρονών και ήδη βγάζει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με περισσότερους από 34 εκατομμύρια ακόλουθους. Λογίζεται ως ο πιο δημοφιλής και καλύτερα αμοιβόμενος αστέρας του Youtube.

9. Lena Dunham, δημιουργός της σειράς «Girls»

Από την έναρξη της προβολής της δημοφιλής σειράς στο HBO, η 28χρονη σήμερα σεναριογράφος/σκηνοθέτης/ηθοποιός είναι κάθε χρόνο υποψήφια για τα σημαντικότερα βραβεία: Golden Globe και Emmy. Το βιβλίο της Not That Kind of A Girl βρίσκεται στην λίστα με τα ευπώλητα των New York Times και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από Μέσα όπως: Library Journal, Buzzfeed, The Globe and Mail

8. David Karp, διευθύνων σύμβουλος του Tumblr

Ίδρυσε την δημοφιλή πλατφόρμα για μπλόγκερς μόλις στα 20 του χρόνια, όταν και συγκεντρώνοντας εκατομμύρια χρηστών, κατάφερε να την πουλήσει στη Yahoo τον Μάιο του 2013, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Χρησιμοποιεί την δημοτικότητα του, για να θέσει ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση στον πρόεδρο Ομπάμα, παράλληλα με την απασχόληση του ως διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, που ολοένα διευρύνει την απήχηση της.

7. Josh Kushner, venture capitalist και συνιδρυτής της Oscar

Στα 29 του χρόνια σήμερα, έχει αποδείξει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Βρίσκεται πίσω από εταιρίες όπως το Instagram (που εξαγόρασε το Facebook) και Twitch (που εξαγόρασε η Amazon). Έχει επενδύσει σε μερικές ακόμη ξεχωριστές εταιρίες, ενώ είναι συνιδρυτής στην ασφαλιστική εταιρία Oscar, η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα στα 800 εκατομμύρια δολάρια.

6. Malala Yousafazai, ακτιβίστρια

Έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2012, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν. Είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών, απέναντι στους Ταλιμπάν, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα εκπαίδευσης και αποτελεί έμπνευση για ανθρώπους κάθε ηλικίας παγκοσμίως. Το 2013 ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης- το κέρδισε το 2014, ενώ εξακολουθεί να συγκεντρώνει χρηματικούς πόρους για να ενισχύσει την εκπαίδευση των κοριτσιών παγκοσμίως.

5. Nat Turner και Zack Weinberg, συνιδρυτές της Flatiron Health

Δέχθηκαν περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια από την Google, προκειμένου να συνεχίσουν την κλινική τους έρευνα κατά του καρκίνου- ένα πολύ σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα, διαχείρισης και αξιοποίησης δεδομένων και διαρκούς ενασχόλησης. Σήμερα είναι 28 χρονών.

4. Taylor Swift, μουσικός

Το τελευταίο της άλμπουμ 1989 ήταν το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2014, κάνοντας την τραγουδίστρια την πρώτη γυναίκα που τρία άλμπουμ της, είχαν πωλήσεις περισσότερων από 1 εκατομμυρίων αντιτύπων, σε μόλις μια εβδομάδα. Στα 25 της σήμερα, επεκτείνει τις δράσεις της πέραν της μουσικής- εμφανίζεται σε τηλεοπτικά σόου, λανσάρει σειρές της Victoria’s Secret.

3. Matteo Achili, ιδρυτής του Egomnia

Θεωρείται ως ο «Ιταλός Zuckerberg». Περισσότεροι από 250.000 ξεχωριστοί χρήστες και περίπου 700 εταιρίες προτιμούν την πλατφόρμα ανεύρεσης εργασίας που έχει δημιουργήσει, η οποία ξεκίνησε από την Ιταλία, επεκτάθηκε στην Βραζιλία και αναμένεται σε χώρες όπως η Κορέα, η Ισπανία, η Κολομβία, η Γερμανία, η Νότια Αφρική, αλλά και η Ελλάδα. «Μερικές φορές ξεχνάω πως είμαι 22 χρονών», λέει ο ίδιος, ενώ έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με εταιρίες όπως η Ericsson και η Vodafone, με την Google και την Microsoft να προβλέπεται να ακολουθούν στο μέλλον

2. Palmer Luckey, ιδρυτής της Oculus VR

Επιθυμία του 22χρονου σήμερα προγραμματιστή, ήταν πάντα να καταργήσει τις αποστάσεις μεταξύ εικονικής και απτής πραγματικότητας. Το κατάφερε, με την εταιρία του, την οποία πούλησε στο Facebook για περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ακόμη και αν δεν είχε ολοκληρωθεί το πρότζεκτ του ακόμη. Στόχος του Luckey είναι να αλλάξει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα βίντεο παιχνίδια, αλλά και προσφέρει διαδραστικές περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία και καταβύθιση σε αρχιτεκτονικές περασμένων εποχών.

1. Evan Spiegel, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Snapchat

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή του 24χρονου, η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν αποτελεί απορία το γεγονός πως το Facebook προσπάθησε να εξαγοράσει την εφαρμογή για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Spiegel- καλώς- αρνήθηκε. Ήδη, διευρύνει τις δυνατότητες που θα παρέχονται από την εφαρμογή του, προσφέροντας την δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN και το ESPN. Υπολογίζεται, εξάλλου, πως περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τα παιχνίδια του κολεγιακού πρωταθλήματος ράγκμπι, για παράδειγμα, μέσα από την εφαρμογή αυτή, παρά στην τηλεόραση.

Δημοφιλή