8 τέλειες πληροφορίες για τις ταινίες των «Avengers» που ίσως δε γνωρίζατε

8 τέλειες πληροφορίες για τις ταινίες των «Avengers» που ίσως δε γνωρίζατε
Disney/Marvel

Η δεύτερη ταινία των Avengers, «Avengers: Age of Ultron» θα μπορούσε άνετα να σηκώσει το σφυρί του Thor, αν το ήθελε. Αναμένεται να ξεπεράσει σε εισπράξεις τα $80εκ. μέσα στο δεύτερο σαββατοκύριακο προβολής της και συνεχίζει να τρέχει πιο γρήγορα και από τον Quicksilver προς το $1δις. σε εισπράξεις παγκοσμίως. Κάτι που, μεταξύ μας, όλοι περιμέναμε. Μιλάμε για ταινιάρα.

Εκτός από την τεράστια εμπορική της επιτυχία, η ταινία έχει συγκεντρώσει επίσης αρκετά θετικά σχόλια, αν και η απουσία του αγαπημένου «κακού» Loki στοίχισε λίγο στις καρδιές των φαν. Πρόσφατα μάλιστα το ίντερνετ τρελάθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως ο ηθοποιός Tom Hiddleston (που υποδύεται τον Loki) είχε όντως γυρίσει κάποιες σκηνές, οι οποίες όμως κόπηκαν στο τελικό μοντάζ για να μην πήξει η ταινία με χαρακτήρες. Αυτή η είδηση για τον Loki μπορεί να σόκαρε αρκετό κόσμο (στα πλαίσια που μπορεί να σε σοκάρει μια τέτοια είδηση αν είσαι παθιασμένος με κάτι, να εξηγούμαστε) αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που ο περισσότερος κόσμος ίσως να μη γνωρίζει για τη σειρά ταινιών των Avengers.

1. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες ώστε ο Quicksilver να μπορεί να εμφανίζεται στις ταινίες και των «X-Men» και των «Avengers».

Image: Tumblr

Ο Quicksilver και η Scarlet Witch ήταν αρχικά ο γιος και η κόρη του Magneto από τους «X-Men». Επειδή όμως τα δικαιώματα της ιστορίας των μεταλλαγμένων κρατά το franchise των «X-Men», η εκδοχή του «Avengers» βάζει τους δύο χαρακτήρες να παίρνουν τις δυνάμεις του από πειράματα της HYDRA.

2. Ο Chris Evans δεν τρώει το shawarma του στο τέλος του πρώτου Avengers επειδή φορά προσθετικά στο πρόσωπο.

Στην τελευταία σκηνή του πρώτου Avengers, οι ήρωες έχουν πάει για φαγητό σε ένα εξωτικό εστιατόριο αφού έχουν σώσει μόλις τον κόσμο, μετά από πρόταση του Iron Man -φυσικά. Αυτό που ίσως δεν είχατε παρατηρήσει μέχρι τώρα όμως, είναι πως ο Captain America δεν τρώει μπουκιά. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ο Chris Evans φορούσε αρκετά προσθετικά στο πρόσωπο ώστε να καλύψει το μούσι που είχε εκείνη την περίοδο.

3. Ο Godzilla ανήκει στο σύμπαν της Marvel και έχει παλέψει με τους Avengers στο παρελθόν.

Image: Imgur

Οι αντίπαλοι του Godzilla στα κόμικ της Marvel συμπεριλαμβάνουν τους Fantastic Four, τον Spider-Man τον Thor και τους υπόλοιπους Avengers. Bonus: ο Aaron Taylor-Johnson και η Elizabeth Olsen (Quicksilver και Scarlet Witch, αντίστοιχα), παίζουν το αντρόγυνο στην ταινία «Godzilla» του 2014.

4. Οι φιγούρες των ηρώων της Marvel κατασκευάζονται βάσει των φακέλων γραφικών που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, για περισσότερη ακρίβεια.

Ο σχεδιαστής της Hasbro, Dwight Stall, είπε στην HuffPost Entertainment: «Όταν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του Iron Man για την νέα ταινία, όταν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του Hulkbuster, μου στέλνουν τους φακέλους με τους οποίους δούλευαν, τους οποίους μοιραζόμαστε με τους γλύπτες συνεταίρους μας και μαζί αποφασίζουμε πώς θέλουμε να κόψουμε την άρθρωση στις μορφές. Δεν μπορείς να πετύχεις πιο ακριβή αναπαράσταση σε παιχνίδι από αυτή».

5. Τα παιχνίδια της ταινίας βασίζονται επίσης στο σενάριο της κάθε ταινίας.

Ο Adam Biehl της Hasbro είπε στην HuffPost πως η Marvel προσπαθεί να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπαριστούν τις σπουδαίες σκηνές της ταινίας. Αυτό σημαίνει πως οι σχεδιαστές συνεργάζονται στενά με τους σκηνοθέτες ενόσω το σενάριο ακόμα γράφεται, για να βρίσκουν πράγματα όπως «ποια είναι τα βασικά στοιχεία της ταινίας, ποιοι είναι οι σημαντικοί χαρακτήρες, ποιες είναι οι βασικές σκηνές δράσης και ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στα κοστούμια».

6. Παραλίγο να επιτευχθεί μια εμφάνιση του Spider-Man στις ταινίες των Avengers.

Image: IGN

Το κτήριο της Oscorp, το οποίο είναι γνωστό στο σύμπαν του Spider-Man, παραλίγο να συμπεριληφθεί στις ταινίες των Avengers. Δεν τα κατάφερε όμως, επειδή όταν ήταν τελείωσε ο σχεδιασμός του, η εκδοχή του Μανχάταν για τις ταινίες των Avengers είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

7. Ο Lou Ferrigno είναι ακόμα η φωνή του Hulk.

Image: Tumblr

Ο ηθοποιός που έπαιζε τον Hulk στην σειρά του '70 είπε στο ComicBook.com πως η Marvel έχει μια ηχητική βιβλιοθήκη με τις «φωνές και τις κραυγές» του, την οποία χρησιμοποιούν παντού. Αποκάλυψε, επίσης, πως η διάσημη ατάκα «puny god» που λέει ο Hulk στον Loki στην πρώτη ταινία (αφού τον έχει διαλύσει στο ξύλο) ειπώθηκε από αυτόν.

8. Ο Tom Hiddleston παραλίγο να παίξει τον Thor αντί για τον Loki.

Στα extras του DVD «Thor: The Dark World», υπάρχει το δοκιμαστικό που έκανε ο Hiddleston για τον ρόλο του Loki. Σε μια συνέντευξή του στη βρετανική The Guardian, ο ηθοποιός εξηγεί «Κάθε ηθοποιός που μιλούσε αγγλικά και ήταν πάνω από 1.82 έκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο. Έφτασα στους 5 επικρατέστερους». Παρεμπιπτόντως, ανάμεσα στους 5 επικρατέστερους ήταν και ο αδερφός του Chris Hemsworth, Liam».

Στο τέλος, ωστόσο, η επιλογή που έγινε ήταν η κατάλληλη, τόσο για τον Thor όσο, κυρίως, και για τον Loki.

Image: Tumblr

Δημοφιλή