Γιορτή για την επαναπρόσληψή τους έστησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες

Γιορτή για την επαναπρόσληψή τους έστησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες
Eurokinissi

Εορταστικό είναι το κλίμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών καθώς οι απολυμένες καθαρίστριες γιορτάζουν την επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες μαζεύουν τα αντίσκηνα τους και μοιράζουν γλυκά στους διερχόμενους.

Μήνυμα στις πρώην απολυμένες καθαρίστριες απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο σημείο βρίσκεται πλήθος δημοσιογράφων ενώ εκεί έσπευσε και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ δεν ήταν λίγες από τις καθαρίστριες που έσπευσαν να τη φιλήσουν.

«Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα» είπε η κ. Βαλαβάνη.

Τις καθαρίστριες επισκέφθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε αυτή εξηγεί ότι βρίσκεται καθ' οδό προς τις Βρυξέλλες για το Eurogroup «με προσήλωση στον στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα» και αναφέρει ότι για τον συγκεκριμένο λόγο δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από το υπουργείο για να τιμήσει τις καθαρίστριες, τις οποίες χαρακτηρίζει σύμβολα της αντίστασης κατά των μνημονίων.

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες με συμβάσεις έργου, οι οποίες απολύθηκαν με τη λήξη της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι ήδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου έως το τέλος του 2015, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινή ανακούφιση στο πρόβλημά τους. Επίσης, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, υπάρχει προσωπική του δέσμευση ότι στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει, τέλος, ότι η επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών χρησιμοποιείται ως ευκαιρία απάντησης στους δανειστές, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν «υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις».

«Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Δημοφιλή