ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/05/2015 06:45 EEST | Updated 11/05/2015 07:35 EEST

Μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

sooc.gr

Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου μπήκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία τους προέτρεπε να μπουν στο κτίριο και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Η συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε στις9 το πρωί της Δευτέρας.

«Τώρα θα χρειαστεί να ξαναγωνιστούμε για να σιγουρέψουμε ότι όλες οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη για όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άμεσα» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν. 

» Η  κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! για αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την “αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης” η όποια ψηφίστηκε.»

Η διοίκηση της ΕΡΤ από την πλευρά της απαντά ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

Επιπλέον αναφέρει πως οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδας.