ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/05/2015 19:17 EEST | Updated 11/05/2015 19:17 EEST

Κοτζιάς: Αναβαθμισμένη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου

sooc

Σε πολύ καλό κλίμα και υψηλό διπλωματικό επίπεδο, διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου το βράδυ της Δευτέρας, στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η έναρξη των διερευνητικών επαφών και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ορίστηκε συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αύριο στην 'Αγκυρα, ενώ ο κ. Νταβούτογλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα ομόλογό του για συνάντηση πριν από τον Δεκέμβριο.

Ενημερώνοντας αργότερα τους δημοσιογράφους, ο κ.Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση» όπως την χαρακτήρισε, τόσο ως προς το υψηλό επίπεδο της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο υφυπουργός Φεριτούν Σινιρλίογλου και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα - οι οποίοι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη ειδικά γι αυτήν - όσο και ως προς το περιεχόμενο.

«Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα» διαβεβαίωσε ο κ. Νταβούτογλου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμφωνήθηκε αφενός να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, και αφετέρου, (μετά από πρόταση του κ. Κοτζιά) και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) από τα αεροναυτιλιακά θέματα, σε άλλους εξωστρατηγικούς τομείς που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και την οικονομία.

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε επίσης να βρεθούν από κοινού μορφές συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη σταθερότητα της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο και στο τρίγωνο αστάθειας που έχει δημιουργηθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post