ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/05/2015 11:48 EEST | Updated 11/05/2015 11:51 EEST

Αντιδρούν οι «ΕΡΤικοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη

eurokinissi

Διαφωνίες έχουν ξεσπάσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιλογή του κυρίου Λάμπη Ταγματάρχη για την θέση του διευθύνων συμβούλου της ΕΡΤ, με τους βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε κοινή τους δήλωση, δεν ενημερώθηκαν για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το κανάλι και τόνισαν πως η όλη διαδικασία θα ανησυχήσει τους εργαζομένους, καθώς αντιβαίνει τις προσδοκίες τους. Ακόμα, ανέφεραν πως τα μηνύματα που εκπέμπει μια τέτοια επιλογή στον λαό είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά.

«Δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά», κατέληξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως όραμά τους ήταν μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου – τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:

Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο, από τον οποίο μάθαμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους - που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία - και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

Είναι, τουλάχιστον, άστοχο οι επιλογές προσώπων να αποδυναμώνουν ουσιαστικά - εν τη γενέσει τους - προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε. Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε - δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική.

Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούριο με παλιά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως για μας, μια ΕΡΤ στην υπηρεσία των πολιτών, μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που καλλιέργησε ο αγώνας των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει ο απαρέγκλιτος στόχος μας.

Αννέτα Καββαδία

Αγλαΐα Κυρίτση

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης»