Στο Προεδρικό Μέγαρο η Ένωση Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Ένωση Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε στις 7 Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Ένωσης Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων και Έλληνα Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρη Οικονομόπουλο, τον Πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Eπιμελητηρίου κ. Christophe Lemarie, τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Μαΐλλη και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Τσαμίχα.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τους σκοπούς της Ένωσης, η οποία συστήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Οι κ.κ. Οικονομόπουλος, Lemarie, Μαϊλλης και Τσαμίχας, επεσήμαναν πως, από επιχειρηματικής άποψης, ο χρόνος στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, αν και εξακολουθεί να τρέχει. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τη βαθύτατη ανησυχία τους για τις συνέπειες που καθημερινά σωρεύονται στην οικονομία και επιβαρύνουν την επιχειρηματικότητα, από την παρατεινόμενη αβεβαιότητα και τη μεταρρυθμιστική αδράνεια των τελευταίων δώδεκα μηνών. Εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για ιδεολογικές αγκυλώσεις που, παρά την επτάχρονη κρίση, το τεράστιο κόστος της και τις θυσίες της κοινωνίας, εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα μέχρι και σήμερα.

«Εάν πρυτανεύσει έγκαιρα η λογική, η Ελλάδα της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας μπορεί να γίνει γρήγορα η πατρίδα και η έδρα των πιο δημιουργικών, ικανών, καινοτόμων και πλούσιων πολιτών και επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο. Τότε και μόνο η εν γένει κρίση στη χώρα, εκτός από ευκαιρία, θα γίνει, επιτέλους, παρελθόν.»

Δημοφιλή