ΔΙΕΘΝΕΣ
12/05/2015 05:32 EEST

Δεύτερη γλώσσα τα ρουμανικά στα γραφεία της Microsoft διεθνώς

AFP via Getty Images
The Microsoft logo is seen before the start of a media event in San Francisco, California on Thursday, March 27, 2014. Satya Nadella, CEO of Microsoft, unveiled a version of Office designed for the iPad today. Microsoft is tapping into its software past as it maps its future in the rapidly changing world of Internet technology. AFP PHOTO/JOSH EDELSON (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images)

Ηγετική θέση διεθνώς στην ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορικής κατέχει η Ρουμανία, με τα ρουμανικά μάλιστα να είναι η δεύτερη γλώσσα μετά τα αγγλικά, που ακούει κανείς συχνότερα στα γραφεία της Microsoft, σύμφωνα με τον αμερικανό υφυπουργό Εμπορίου, Μπρους Άντριους.

Ο αμερικανός υφυπουργός Εμπορίου προέβη στις δηλώσεις αυτές, στο πλαίσιο περιφερειακής διάσκεψης, όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η οποία πραγματοποιείται στο παλάτι του Βουκουρεστίου. Στη συγκεκριμένη διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι τόσο της IBM, όσο και της Microsoft και της Hewlett Packard, κορυφαίων εταιριών της αμερικανικής αγοράς της τεχνολογίας της πληροφορικής.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της διάσκεψης, ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να προστατευτεί η Ρουμανία από τους σύγχρονους κινδύνους του κυβερνοχώρου, είναι η υλοποίηση σύγχρονων και καινοτομικών προγραμμάτων τεχνολογίας της πληροφορίας, με έμφαση να κρίνεται σκόπιμο να δοθεί στην πρακτική αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνογνωσίας.

Από την πλευρά των αμερικανικών εταιριών παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον, για τη συγκρότηση επιχειρηματικών κοινοπραξιών στον χώρο της πληροφορικής, με τις εταιρίες να υποστηρίζουν ακόμη την υλοποίηση ενός νομικού πλαισίου, που να υποστηρίζει τις καινοτομικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box