ΔΙΕΘΝΕΣ
12/05/2015 14:44 EEST | Updated 12/05/2015 14:44 EEST

Μέρκελ: Λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί τσιγκούνηδες

s_zeimke/Flickr
Kundgebund mit Bundeskanzlerin Angela Merkel und dem Präsidenten des Europäischen Parlametns Hans-Gert Pöttering

«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» είπε η Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη εξυμνώντας τη διαφορετικότητα των Ευρωπαίων σε ομιλία της σε Λύκειο στο Βερολίνο.

Σημείωσε δε ότι έχει παλέψει ενάντια στα κλισέ για τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες από την Τουρκία είπε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ με τον τρόπο «Α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι» και τόνισε ότι «Οι Γερμανοί είναι διαφορετικοί, οι Τούρκοι είναι διαφορετικοί. Εάν αρχίσουμε να λέμε ''Οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ και οι Γερμανοί ενώ δουλεέυουν πολύ είναι τσιγκούνηδες είναι λάθος».

«Βρίσκουμε παντού ανθρώπους γενναιόδωρους, δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Globalpost)

Sponsored Box