Στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών της Β. Κορέας: Οι συνωμοσίες, τα μυστικά, οι εκτελέσεις

Στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών της Β. Κορέας: Οι συνωμοσίες, τα μυστικά, οι εκτελέσεις
Youtube

Το CNN βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βόρειο Κορέα, όπου μίλησε με άτομα από τον χώρο των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας για διάφορα θέματα. Εκεί μίλησαν με έναν πρώην αξιωματούχο της χώρας που ήταν έτοιμος να αυτομολήσει στο αμερικανικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές αλήθειες του καθεστώτος που υπηρετούσε πιστά για δεκαετίες. Το δίκτυο CNN τον αποκαλεί κύριο Park, όμως όπως είναι αναμενόμενο, αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα.

Η πρώτη του καταγγελία ήταν σοκαριστική, καθώς ισχυρίστηκε πως ο ηγέτης Kim Jong Un παρήγγειλε την δηλητηρίαση της θείας του στις 5 ή τις 6 Μαΐου του 2014. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το γνώριζε μόνο το δικό του τμήμα φυλάκων, το τμήμα 974.

Ο λόγος που ο ηγέτης ήθελε τον θάνατο της συγγενή του ήταν το γεγονός ότι αυτή αντέδρασε μετά την εκτέλεση του συζύγου της που έχασε την ζωή του το 2013. Η ίδια εξαφανίστηκε λίγους μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της και υπήρχαν διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να είχε συμβεί.

Ο θείος του ηγέτη, Jang Song Thaek , είχε την εποπτεία του πρώτου σε συνεργασία με την γυναίκα του, όσο ο Kim Jong Un είχε μόλις λάβει τα ηνία της χώρας, μετά τον θάνατο του Kim Jong Il. Στα οικονομικά θέματα οι δύο άνδρες είχαν τελείως διαφορετικές οπτικές, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του Jang Song Thaek. Όπως είναι φυσικό, αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν πάντα να επιβεβαιωθούν, καθώς η Βόρειος Κορέα έχει μια από τις πιο κλειστές και μυστικές κρατικές υπηρεσίες.

Ο «κύριος Παρκ» αποκάλυψε επίσης ότι από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κράτους, ο Kim Jong Un έχει εκτελέσει τουλάχιστον 25 ανώτατους αξιωματούχους μέσα στο 2015. Το CNN έθεσε την καταγγελία σε υψηλόβαθμο μέλος του στενού κύκλου της Βορείου Κορέας, ο οποίος έκανε λόγο για «κακόβουλη συκοφαντία». Ο Park Yong Chol, υποδιευθυντής του Ινστιτούτου DPRK για την Έρευνα πάνω στην Εθνική Ανασυγκρότηση δεν δέχτηκε την ανάμειξη του ηγέτη της χώρας, όμως δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι γίνονται εκτελέσεις: «Είναι φυσιολογικό κάθε χώρα να κυνηγά τα εχθρικά στοιχεία και να τα τιμωρεί και να τα εκτελεί», δήλωσε.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή