Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Την ανάγκη μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο είχε τονίσει στις 7 Μαΐου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης σημειώνοντας πως «Αναδείχθηκε η δυσλειτουργία της αίθουσας και η επικινδυνότητα της περιοχής για τη δημόσια ασφάλεια».

Σημειώνεται πως λόγω της διεξαγωγής της δίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή