Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Αποζημίωση ζητούν οι γονείς του Παύλου Φύσσα

Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Αποζημίωση ζητούν οι γονείς του Παύλου Φύσσα
Eurokinissi

Για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο αφού ανακοινώθηκε η διακοπή από την πρόεδρο ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτσι πήρε το λόγο και ζήτησε να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο από πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους οποίους παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό στην Καλαμάτα.

Τόνισε δε πως ο πελάτης του δεν είναι πλέον βουλευτής για να πηγαίνει στη Βουλή όπως ορίζουν οι περιοριστικοί όροι και επειδή δεν έχει άλλο τρόπο για να ζήσει από το επάγγελμά του, που είναι οδοντίατρος, πρέπει να μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του για να δουλέψει.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, όμως άρχισε ένας «βομβαρδισμός» παρόμοιων αιτημάτων που υπέβαλαν οι συνήγοροι άλλων κατηγορουμένων στους οποίους έχουν επιβληθεί παρόμοιοι όροι.

Το ίδιο υποστήριξε, εκπροσωπώντας τον ευατό του και ο κατηγορούμενος βουλευτής Δημήτρης Αρβανίτης, ο οποίος είναι και δικηγόρος, λέγοντας στο δικαστήριο ότι οι περιοριστικοί όροι τον έχουν καταστήσει μισό βουλευτή.

Εν τω μεταξύ το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα καταλληλότερη από αυτή των φυλακών Κορυδαλλού όπου γίνεται μέχρι σήμερα επανήλθε στο δικαστήριο. Εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο κ. Δημήτρης Ζώτος, είπε ότι «επαναφέρουμε το αίτημα μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα».

Η πρόεδρος της έδρας η κ. Μαρία Λεπενιώτη απάντησε ότι το δικαστήριο για την αίθουσα έχει τοποθετηθεί και ότι «μετά το αίτημά μας το υπουργείο δήλωσε ότι θα είναι έτοιμη η δικαστική αίθουσα τον Σεπτέμβριο».

Ο συνήγορος επέμεινε ότι εφόσον η διευθύνουσα της διαδικασίας το ζητήσει ο υπουργός είπε πως στο μεταξύ μπορεί να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη αίθουσα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος είπε πως «έχουν γίνει επαφές του υπουργού δικαιοσύνης με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και τοπικούς παράγοντες για το θέμα της αίθουσας και εμείς έχουμε θορυβωδώς αγνοηθεί. Έπρεπε να τηρηθούν σεις αποστάσεις και να ενημερωθούμε και εμείς». Επίσης πρόσθεσε ότι «και για εμάς η αίθουσα δεν είναι κατάλληλη και δεν θέλουμε τα παιδιά να χάνουν το σχολείο τους εξαιτίας της δίκης».

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και η ανάγνωση τω μαρτύρων κατηγορίας, όπου παρόντες μέσω τηλεδιάσκεψης δήλωσαν και οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες.

Κάποια στιγμή ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, προχώρησε μπροστά στην αίθουσα και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου της είπε: «Μπορώ να σας κάνω μια προσωπική ερώτηση;» η πρόεδρος του είπε μας διακόπτετε και το θέμα έληξε εκεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο συνήγορος του Παναγιώτη Φύσσα δήλωσε ότι ο πατέρας του δολοφονημένου από τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά, ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη λόγω ψυχικής οδύνης, από καθένα εκ των κατηγορουμένων που – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Απόντες και σήμερα όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με εξαίρεση τους Δημήτρη Κουκουτζή και Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Σημειώνεται πως λόγω της διεξαγωγής της δίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δημοφιλή