Οι 50 φωτογραφίες που καθόρισαν την περασμένη δεκαετία

«Η φωτογραφία είναι η τέχνη του να παγώνεις το χρόνο» είπε κάποτε ο Meshack Otieno «η ικανότητα να αποθηκεύεις συναίσθημα και αισθήματα μέσα σε ένα κάδρο».

Υπάρχει κάτι σχεδόν μαγικό στην ικανότητα της φωτογραφικής μηχανής να καταγράφει μια μοναδική στιγμή στο χώρο και το χρόνο, διατηρώντας την ομορφιά της, συλλαμβάνοντας την παραδοξότητά της, ή ακόμα και προειδοποιώντας μας πάντα για το σκοτάδι της. Καθ' όλη την τελευταία δεκαετία, η φωτογραφία απέδειξε πως είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο τεκμηρίωσης, συλλαμβάνοντας τόσο το αόρατο όσο και το ορατό, τόσο το ψέμα όσο και την αλήθεια, τόσο το συμπτωματικά θαυμαστό όσο και το σημαντικά σπουδαίο.

Κάπως έτσι δημιουργήσαμε μια συλλογή 50 φωτογραφιών που συλλαμβάνουν τη χαρά, την ομορφιά και τις αλλαγές που έζησε ο κόσμος μέσα στην τελευταία δεκαετία. Οι «παγωμένες» στιγμές που ακολουθούν δεν φτάνουν για να συνοψίσουν τις άπειρες, πολύπλοκες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων. Προσφέρουν, ωστόσο, μικρές αναλαμπές σε συγκλονιστικές στιγμές, μέρη και ανθρώπους. Από το σμαραγδένιο σύννεφο που δημιουργήθηκε από μια φωτοβολίδα στο Αφγανιστάν μέχρι το αποφασισμένο βλέμμα ενός 14χρονου διαδηλωτή που συμμετέχει στο κίνημα Occupy, οι εικόνες λειτουργούν ως μικρές πύλες στις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε σε όλο το κόσμο.

Photos Of The Past Decade