ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/05/2015 09:26 EEST | Updated 12/05/2015 09:26 EEST

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Eurokinissi

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων. Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

 

Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

 

Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

 

Ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εξάλλου, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post