Βιέννη: Γκέι φανάρια στους δρόμους εν όψει Γιουροβίζιον

Βιέννη: Γκέι φανάρια στους δρόμους εν όψει Γιουροβίζιον
Facebook

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στην αυστριακή πρωτεύουσα, εν όψει του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, ο τελικός της οποίας αναμένεται να διεξαχθεί στις 23 Μαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικά φανάρια της Βιέννης, όπως αναφέρει η Guardian, έχουν ανασχεδιαστεί, με τις εικονιζόμενες φιγούρες να δείχνουν πλέον ζευγάρια ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, αντί της συνηθισμένης, ουδέτερης φιγούρας.

Η συγκεκριμένη καμπάνια σκοπό έχει όχι μόνο να προωθήσει το ευρύτερο πνεύμα ελευθερίας που χαρακτηρίζει τη χώρα και να θίξει το εν λόγω ζήτημα, μετά και την νίκη της Κοντσίτα στην περσινή διοργάνωση, αλλά και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια καθώς πιστεύεται πως οι οδηγοί και πεζοί θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στα φανάρια, τα οποία θα τραβήξουν την προσοχή τους με αυτόν τον τρόπο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ανάλογου Τμήματος του Δήμου της Βιέννης, κατά τη διάρκεια ισχύος της συγκεκριμένης αναδιαμόρφωσης των φαναριών της πόλης, θα συλλέγονται στοιχεία, προκειμένου να γίνει γνωστό το εάν τελικά η καμπάνια βοήθησε και όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Δημοφιλή