ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/05/2015 14:01 EEST | Updated 13/05/2015 14:01 EEST

Instant articles: Η νέα υπηρεσία ειδήσεων του Facebook είναι γεγονός

Μία νέα υπηρεσία αναμένεται να εισαγάγει το Facebook στην ιστοσελίδα του, η οποία θα κάνει την πρόσβαση σε ειδησεογραφικά άρθρα ευκολότερη.

Ο λόγος για την υπηρεσία Instant Articles που θα προσφέρει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς την ευκαιρία να δημιουργούν ένα πιο διαδραστικό περιεχόμενο που θα κάνει πιο απλή και γρήγορη την πρόσβαση σε άρθρα, ιδιαίτερα από φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablets.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters σε πρώτη φάση το το National Geographic, οι New York Times, η Guardian και το BBC, θα είναι ανάμεσα στους οργανισμούς που θα δοκιμάσουν πρώτοι το νέο σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι τα άρθρα τους θα φιλοξενούνται στους διακομιστές του Facebook.

«Πιστεύουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση το σημαντικότερο είναι η ταχύτητα», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο γενικός διευθυντής προϊόντων του Facebook Κρις Κοξ. «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι σε ένα κινητό τηλέφωνο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αμεσότητα».

Σύμφωνα με το Facebook, απαιτούνται περίπου 8 δευτερόλεπτα, για να εμφανιστεί ένα άρθρο με το υφιστάμενο σύστημα. Σε δοκιμαστικό του Instant Articles, τα άρθρα εμφανίζονται άμεσα, ακόμα κι όταν αυτά περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο, διαγράμματα ή χάρτες. Όπως υποστηρίζει η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα παράσχει τα ανάλογα εργαλεία στους εκδότες, προκειμένου αυτοί να κάνουν το περιεχόμενό τους πιο ελκυστικό.

Η υπηρεσία αναμένεται να γίνει σύντομα διαθέσιμη, ωστόσο, μέχρι στιγμής, το Facebook δεν έχει ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.