ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/05/2015 07:02 EEST | Updated 13/05/2015 07:08 EEST

Παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για Στουρνάρα

Eurokinissi

Παρέμβαση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει γύρω από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί «δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση».

 Ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνει τα εξής: «Επί πολλά χρόνια, όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και τη χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος, διότι, αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα».

Σημειώνεται ότι έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει κατόπιν δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με διαρροές της ΤτΕ οι οποίες είναι σε βάρος της κυβέρνησης.