ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/05/2015 10:42 EEST | Updated 13/05/2015 10:44 EEST

Τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης «έφερε» η τροπολογία για την ανέγερση τεμένους

sooc

Ενδοκυβερνητικές...αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προκάλεσε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία. Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταψήφισε δύο υπουργικές αποφάσεις και ειδικά για μια εξ αυτών, η οποία προβλέπει την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό, η αντίδραση ήταν έντονη.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια του κόμματος, Σταυρούλα Ξουλίδου, κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή ως «άκαιρη» αλλά και προκλητική την πρόβλεψη για την ανέγερση του τεμένους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την τροπολογία καταψήφισαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ ενστάσεις για ποικίλους λόγους, διατύπωσαν και βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αλλά τελικά η τροπολογία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

Η δεύτερη τροπολογία την οποία καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ αφορά τις διευκολύνσεις στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία όμως υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Ηθική μας υποχρέωση η ανέγερση του τεμένους

Στο μεταξύ, υπέρ της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «είναι ηθικό χρέος» αλλά και «ευρωπαϊκή υποχρέωση», καθώς και «αυτονόητο οι άνθρωποι μουσουλμανικού θρησκεύματος, που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες, να έχουν κάθε δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες να λατρεύουν το δικό τους Θεό».