Ρωσικά υποβρύχια παραβιάζουν τα ύδατα της Σουηδίας- «Είστε ευπρόσδεκτοι αν είστε γκέυ» η απάντηση

Ρωσικά υποβρύχια παραβιάζουν τα ύδατα της Σουηδίας- «Είστε ευπρόσδεκτοι αν είστε γκέυ» η απάντηση

Είναι γνωστό πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αρέσκονται να παραβιάζουν τα σύνορα και εδάφη των γειτονικών χωρών.

Μόλις τον Απρίλιο, εντοπισμό ρωσικού υποβρυχίου κοντά στα ύδατα της ανέφερε η Λετονία, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως το φινλανδικό ναυτικό έριξε βόμβες βυθού, εναντίον αγνώστου υποβρυχίου κοντά στις ακτές της χώρας- το οποίο πιθανολογείται πως ήταν ρώσικο.

Ταυτόχρονα, ρωσικά αεροσκάφη δραστηριοποιούνται τακτικά κοντά στους εναέριους χώρους των χωρών της Βαλτικής καθώς και τις σκανδιναβικές χώρες, ενώ ήδη από την πλευρά της Ρωσίας προωθείται η επίσπευση της κατασκευής των stealth υποβρυχίων νέας γενιάς- των πιο ήσυχων υποβρυχίων στον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ρωσική ναυτική αμυντική εταιρία.

Η Σουηδία δεν είναι μέλος του NATO και έχει μια σχετικά ισχνή στρατιωτική δύναμη, για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις συχνές εισβολές των ρωσικών υποβρυχίων στα ύδατα της. Μάλιστα, έως και φέτος, η χώρα ήταν γνωστή για τις διαρκείες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες.

Έτσι, η Σουηδική Ένωση Ειρήνης και Μεσολάβησης (Swedish Peace and Arbitration Society), της οποίας η δράση είναι αφιερωμένη στη μελέτη και προώθηση της ειρήνης, προτείνει τη δική της λύση, η οποία θα συμβάλλει και στο να μην διατεθούν κρατικοί πόροι για περαιτέρω στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι Σουηδοί, λέει η Ένωση, θα πρέπει να κάνουν προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων, μέσα από τα σημεία Μορς που αποστέλλονται.

«Καλώς ήρθατε στην Σουηδία. Γκέυ από το 1944», τόσο στα αγγλικά όσο και τα ρωσικά, αναφέρει το βίντεο της Ένωσης, που απεικονίζει την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας αναφερόμενο στη χρονολογία στην οποία αποποινικοποιήθηκε η ομοφουλοφία στη χώρα, με τα σήματα Μορς που αποστέλλονται να λένε «από εδώ, αν είστε γκέυ».

Φυσικά, το βίντεο αποτελεί μια σαφή αναφορά στην εχθρική αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων από το ρωσικό κράτος, με την περιβόητη αντί-γκέυ προπαγάνδα που λαμβάνει τεράστια έκταση κατά τα τελευταία χρόνια, να έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυβερνήσεις άλλων κρατών.

«Αν βρίσκεται κάποιο υποβρύχιο εκεί κάτω και υπάρχει κάποιο μέλος από το πλήρωμα που μας ακούει, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να μας συνοδεύσουν στην παρέλαση Pride στις 1 Αυγούστου, στην Στοκχόλμη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ένωσης.

Πέραν των αιχμών, όμως, που αφήνει απέναντι στην ρωσική κυβέρνηση, η δράση της σουηδικής οργάνωσης σκοπό έχει να δώσει και ένα ακόμη μήνυμα, στο εσωτερικό της χώρας. «Υπάρχουν πολλά σύγχρονα παραδείγματα στον κόσμο, για το πώς οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν χωρίς στρατιωτική παρέμβαση», λέει η Anna Ek, πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Ειρήνης και Μεσολάβησης.

Το εάν η σουηδική κυβέρνηση, θα ικανοποιήσει την επιθυμία των ανθρώπων της, όμως, φαντάζει αβέβαιο. Τον Μάρτιο, η Σουηδία ανακοίνωσε πως επρόκειτο να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, ως μια άμεση απάντηση στις επιθετικές τάσεις του ρωσικού στρατού.

Πέραν αυτού, προτίθεται να εγκαταστήσει μια στρατιωτική δύναμη στο σουηδικό νησί Gotland, που βρίσκεται μόλις 155 μίλια μακριά από το Kaliningrad.

Δημοφιλή