Δίκη Τσοχατζόπουλου: Καταθέτουν Σημίτης και Βενιζέλος

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Καταθέτουν Σημίτης και Βενιζέλος
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, αναμένονται σήμερα Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχοντας κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση των μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σημειώνεται ότι παρούσα στο δικαστήριο θα είναι και η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Απριλίου είχαν προσέλθει ως μάρτυρες ο κ. Σημίτης, ο κ. Βενιζέλος και η πρώην υπουργός, Βάσω Παπανδρέου, ενώ δεν είχε εμφανιστεί ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος είχε κληθεί ως μάρτυρας.

Ο κ. Σημίτης, ο κ. Βενιζέλος και η κα Παπανδρέου είχαν κληθεί από το δικαστήριο, που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του κατηγορούμενου Άκη Τσοχατζόπουλου, που ζητούσε να εξεταστούν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις οποίες ο ίδιος κατηγορείται ότι πήρε μίζες.

Οι κ.κ. Σημίτης και Βενιζέλος αναμένεται να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα σήμερα Τετάρτη, ενώ η κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπαντωνίου πρόκειται να καταθέσουν στις 20 Μαΐου. Σημειώνεται ότι για τις 27 του μήνα έχουν κληθεί ως μάρτυρες και οι αρχηγοί των τριών Όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα (Αθ. Τζογάνης, Μ. Παραγιουδάκης, Γιώργος Ιωαννίδης).

Δημοφιλή