Και όμως η Κριμαία δεν είναι μόνο εμπόλεμη ζώνη: Υπέροχες φωτογραφίες από τη χερσόνησο των πολιτισμών

Και όμως η Κριμαία δεν είναι μόνο εμπόλεμη ζώνη: Υπέροχες φωτογραφίες από τη χερσόνησο των πολιτισμών

Για τον φωτογράφο Sergei Anashkevitch το να ταξιδεύει και να απαθανατίζει τοπία από την Κίνα, την Τανζανία μέχρι και την Γαλλία είναι η καθημερινότητα του.

Ο 36χρονος φωτογράφος ανεβάζει φωτογραφίες στο ταξιδιωτικό του blog που τιτλοφορείται "A Life In Travel" αλλά και στο λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο ακολουθούν περισσότεροι από 13.000 χρήστες.

Τα τελευταία δύο χρόνια η περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Παρά τις αναταραχές οι φωτογραφίες του Anashkevitch κόβουν την ανάσα και μας δείχνουν μια άλλη εικόνα της Κριμαίας.

Η Κριμαία έχει φιλοξενήσει μια σειρά από πολιτισμούς, με πιο σημαντικούς από αυτούς που πέρασαν από εκεί τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς Έλληνες, τους Τούρκους (Οθωμανούς), ενώ πολλές φορές υπήρξε σημείο διεκδίκησης για τους Σκύθες, τους Γότθους, τους Βούλγαρους, τους Ούνους, τους Χαζάρους, τους Μογγόλους και άλλους νομαδικούς λαούς.

Το Μάρτιο του 2014 οι πολίτες της Κριμαίας επέλεξαν με δημοψήφισμα σε πλειοψηφία την ένωση της περιοχής τους με την Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που πραγματοποιήθηκε από την Ρωσία, χωρίς όμως να έχει και την αναγνώριση από τους διεθνείς παράγοντες. Η ενσωμάτωση της Κριμαίας από τη Ρωσία προκάλεσε μια τεράστια κρίση, καθώς πολλές περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, ως Ρωσόφωνες στην πλειοψηφία τους, θέλησαν και αυτές να ενταχτούν στην Ρωσία.

Sergei Anashkevitch's views of Crimea

Το κείμενο έχει μεταφραστεί από τον Στέφανο Νικήτα