Qrator: Η ελληνική πλατφόρμα που φιλοξενεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο είναι και επίσημα live

Qrator: Η ελληνική πλατφόρμα που φιλοξενεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο είναι και επίσημα live
qrator

Την Τετάρτη 13 Μαΐου στο Κτίριο Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Αττικἠ Παράδοση», το Qrator έκανε την επίσημη παρουσίασή του και η HuffPost Greece ήταν εκεί.

Το Qrator, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2011 ως εφαρμογή και το 2014 άλλαξε μορφή και πήρε χρηματοδότηση ύψους 830.000 δολαρίων από Έλληνες και ξένους επενδυτές, είναι μία δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει δημιουργικούς ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Επιτρέπει στους δημιουργούς να προβάλλουν τη δουλειά τους, την τεχνική τους, αλλά και την κουλτούρα τους, φτιάχνοντας ένα συναισθηματικό προφίλ που του επιτρέπει να βρει το κοινό που του ταιριάζει και στο κοινό να «καταναλώσει» ή να επιμεληθεί υλικό στην πλατφόρμα. Το Qrator δίνει δωρεάν βήμα στους δημιουργικούς επαγγελματίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας το ψηφιακό τους αποτύπωμα και άρα το Brand τους, με ένα μοναδικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Έτσι, αυξάνουν τις ευκαιρίες διάθεσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Qrator, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για μια παγκόσμια, δημιουργική κοινότητα, που αποτελείται από ταλαντούχους δημιουργούς και το κοινό τους. Το Qrator εφαρμόζει πετυχημένους μηχανισμούς κοινωνικής δικτύωσης, που εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο διάδρασης μεταξύ των μελών της. Τη γέννηση και ανάπτυξη της ανερχόμενης δημιουργικής κοινότητας του Qrator, συμβολίζουμε με μια σπείρα. Είναι η σπείρα που σχηματίζεται από τα ονόματα ιδρυτικών μελών, μεταξύ των οποίων και δημιουργών από όλο τον κόσμο. Έχουμε ένα πολύ ευρύ φάσμα από δημιουργούς. Δημιουργούς που φτιάχνουν ποδήλατα στο Σαν Φρανσίσκο, κεραμίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, bakers από το Brooklyn, street artists από την Αθήνα, εικονογράφους από τη Γαλλία και πολλούς άλλους».

Οι άμεσοι στόχοι της ομάδας του Qrator για το τέλος του καλοκαιριού είναι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν στην πλατφόρμα τους, 1.500 δημιουργούς και 150.000 καταναλωτές δημιουργικού περιεχομένου. Ποσά που θα οδηγήσουν στη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρει το Qrator, το οποίο σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, πέρα από τα Χανιά που διατηρούν την έδρα τους και το υποκατάστημα που υπάρχει στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει το Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Βερολίνο, Σίδνεϊ κι αμέσως μετά Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Σαο Πάολο, Άμστερνταμ, Τόκιο, Παρίσι, Μιλάνο.