Breathing Colours: Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση στο Λονδίνο με την υποστήριξη της Βικτώρια Χίσλοπ

Breathing Colours: Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση στο Λονδίνο με την υποστήριξη της Βικτώρια Χίσλοπ
Breathing Colours

H δημοφιλής συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ («Το Νησί»), δέχτηκε να εγκαινιάσει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής στο Λονδίνο της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Χαρίκλειας Παπαποστόλου.

Οι αφαιρετικοί πίνακες ζωγραφικής με λάδι θα εκτεθούν στη γκαλερί Belgravia, στον αριθμό 23 της οδού Maddox (W1), ακριβώς στην καρδιά του West End ως τις τις 16 Μαΐου, στα πλαίσια της έκθεσης της καλλιτέχνιδας, Breathing Colours.

«Λατρεύω τη δουλειά της Χαρίκλειας», είπε η κυρία Χίσλοπ. «Ο τρόπος που χρησιμοποιεί την υφή, την κίνηση και το χρώμα, στ’ αλήθεια, είναι εξαιρετικός. Εξίσου σημαντικό με την τεχνική της είναι και το πάθος που την διακατέχει το οποίο αντανακλάται σε κάθε έργο που δημιουργεί. Η Χαρίκλεια είναι μια πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης και είμαι πολύ περήφανη κάτοχος ενός έργου της που γεμίζει το δωμάτιο που τοποθετήθηκε με φως και ενέργεια».

H ίδια η κ. Παπαποστόλου λέει για τη δουλειά της: «Δε χρειάζεται να καταβάλουμε προσπάθεια για να κατανοήσουμε ένα έργο τέχνης: μπορούμε απλά να το αισθανθούμε. Ελπίζω ότι η δουλειά μου θα μπορέσει να προκαλέσει ερμηνείες και συναισθήματα που ούτε έχω φανταστεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να αισθάνομαι ότι ο θεατής μέσω του βλέμματός του περιέρχεται σε μια κατάσταση κατοχής του έργου».

Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου γεννήθηκε στη Βόρειο Ελλάδα, στο μικρό χωριό Στρατώνι, στη Χαλκιδική. Αποφοίτησε το 2011 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας έκθεση εκείνη τη χρονιά μαζί με τους αποφοίτους του ιδίου έτους στην 15η Biennale των Νέων Μεσογειακών Καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη. Η εξέλιξή της σε μια ευρύτερη σκηνή ήρθε με τις εκθέσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα το 2014.

Δημοφιλή