Πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές
Eurokinissi

Την πρωτιά διατήρησε και φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με αποτελέσματα που δόθηκαν ξεχωριστά από τις φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατήρησε τις δυνάμεις της, με την Πανσπουδαστική και την ΑΡΕΝ να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις.

Μια πρώτη εικόνα όσον αφορά τη συμμετοχή υποδεικνύει ότι κυμάνθηκε γύρω στο 60%.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους- χωρίς να προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας- η παράταξη της ΝΔ έχει προβάδισμα άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Πανσπουδαστικής, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακολουθούν ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η παράταξη παραμένει δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, αυξάνοντας τις δυνάμεις της . Η ΕΑΑΚ φαίνεται να διατηρεί τα ποσοστά της. Όσον αφορά την ΑΡΕΝ, φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση των ποσοστών της πανελλαδικά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπός της.

Σημειώνεται πως στις εκλογές σημειώθηκαν επεισόδια, με ομάδες κουκουλοφόρων να προσπαθούν το μεσημέρι της Τετάρτης να εισβάλουν με τη βία στο Οικονομικό Πανεπιατήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκλογική διαδικασία. Ένταση προκλήθηκε και στο Χημείο. Μικρότερης έντασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Οικονομικό, το Γεωπονικό και το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, αλλά και στα ΤΕΙ Λάρισας, Καβάλας και Φλώρινας, ενώ η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος οπαδών της σε 11 πόλεις της Ελλάδας και σε 40 φοιτητικούς συλλόγους.

Δημοφιλή