Εσείς θα τρώγατε ντόνατς με αστακό;

Εσείς θα τρώγατε ντόνατς με αστακό;

Η τάση των ντόνατς έφτασε στην ακμή της και στη συνέχεια εξασθένησε. Καλωσορίσαμε τα γεμιστά με Nutella ντόνατς με στόματα που τους έτρεχαν τα σάλια. Δεχθήκαμε το ψεύτικο κρουασάν (faux-Cronut) των Dunkin' Donuts και δείξαμε τον ενθουσιασμό μας για τα ντόνατς με αλμυρές γεύσεις. Τα ντόνατς είχαν σίγουρα τη στιγμή τους.

Στο «ντόνατ με αστακό», που τραβάει αυτή τη στιγμή την προσοχή, είναι που εμείς θα βάλουμε ένα όριο: δεν πρόκειται για ένα σάντουιτς αντί για ντόνατ; Ένα πάρα πολύ νόστιμο σάντουιτς;

Τα Kane's Handcrafted Donuts στη Βοστόνη είναι υπεύθυνα για αυτό το υπέροχο πράγμα γεμάτο με αστακό, το οποίο και ονόμασαν «Dowich Sandwich». Η εταιρεία παράγει γλυκά και αλμυρά ντόνατ. Τα τελευταία είναι φτιαγμένα από ζύμη βασισμένη στα μπριός και συνήθως οι γεμίσεις τους δεν θυμίζουν και τόσο πρωινό, όπως το σιγοψημένο μοσχάρι και το μεσογειακό κοτόπουλο.

Τώρα έχουμε λοιπόν και αστακό ανάμεσα σε βουτυρένια μπριός ρολάκια, και το πιάτο αυτό «ακούγεται» πολύ νόστιμο. Σε μια παραθαλάσσια πόλη, είναι λογικό τα οστρακόδερμα να βρουν τον δρόμο τους προς το μενού. Αλλά εάν θέλουμε να λέμε τα σύκα σύκα και στην σκάφη σκάφη, τότε θα αποκαλέσουμε αυτό το «ντόνατ» ένα σάντουιτς με ψωμί μπριός σε σχήμα ντόνατ, ή καλύτερα, απλώς ένα σάντουιτς.

Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη στο μακροχρόνιο ντιμπέιτ για τον όρο «σάντουιτς»: Τι θεωρείται σάντουιτς και τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι άλλο; Εάν ένα BLT με λευκό ψωμί θεωρείται σάντουιτς, αλλά φασόλια, τυρί και γουακαμόλε τυλιγμένα σε τορτίγια είναι αυστηρά ένα μπουρίτο, τότε που ανήκει το ντόνατ με αστακό από τα Kane;

Η «υπόθεση» παραμένει ανοιχτή και εμείς ξέρετε που ανήκουμε. Τα βουτυρένια ρολάκια με αστακό είναι ένα αληθινό δώρο από τους γαστριμαγικούς θεούς, αλλά θα πρέπει να τους παρακαλέσουμε να κρατήσουν όλα τα ζώα με δαγκάνες μακριά από τις ζύμες που είναι γεμισμένες με μαρμελάδα. Αν και τα ντόνατ βρέθηκαν πρόσφατα στη μόδα, μερικά πράγματα σίγουρα έχουν καλύτερη γεύση όταν δεν αποκαλούνται ντόνατ.

Με πληροφορίες από: Forbes