Η φωτογραφία μιας γυναίκας με καρκίνο του δέρματος που συγκλόνισε το ίντερνετ

Η φωτογραφία μιας γυναίκας με καρκίνο του δέρματος που συγκλόνισε το ίντερνετ
Facebook

Μερικές φορές μια φωτογραφία αξίζει όντως χίλιες λέξεις.

Η Tawny Willoughby, μια 27χρονη νοσοκόμα που μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη του Kentucky, ανέβασε τον Απρίλιο μια φωτογραφία της στο Facebook με αφορμή το ότι ο Μάιος είναι Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Δέρματος. Η φωτογραφία, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει το πρόσωπό της μετά από χρήση μιας κρέμας με την ονομασία Aldara, που υποτίθεται πως βοηθά στην θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται αντί της χειρουργικής επέμβασης για να αντιμετωπίσει επιφανειακά, βασικοκυτταρικά καρκινώματα.

«Η Aldara λειτουργεί χρησιμοποιώντας το δικό σου ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στον καρκίνο» λέει ο δερματολόγος Bobby Buka από το Mount Sinai School of Medicine. «Οπότε ουσιαστικά κατευθύνεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα σε αυτή την καρκινική διαδικασία και του λες να φορτώσει και να σπείρει τον όλεθρο.» Ο Buka εξηγεί επίσης πως η προκύπτουσα φλεγμονή που βλέπουμε στη φωτογραφία της Willoughby δεν είναι μόνιμη.

«Αν κάποιος χρειάζεται ένα κίνητρο για να μην ξαπλώσει στο κρεβάτι του solarium και κάτω από τον ήλιο γενικότερα, ορίστε!» έγραψε η Willoughby. «Έτσι δείχνει η θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος. Βάλτε αντηλιακό και πάρτε ένα σπρέι μαυρίσματος. Έχετε μόνο ένα δέρμα σε αυτή τη ζωή και πρέπει να το φροντίζετε. Μάθετε από τα λάθη των άλλων. Μην αφήσετε το μαύρισμα να σας εμποδίσει από το να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου τώρα που έχω ένα μικρό αγόρι».

If anyone needs a little motivation to not lay in the tanning bed and sun here ya go! This is what skin cancer treatment...

Posted by Tawny Willoughby on Saturday, April 25, 2015



Στο ίδιο ποστ είπε επίσης πως ήταν εθισμένη στο μαύρισμα την περίοδο που πήγαινε Λύκειο, κάνοντας solarium τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Η πρώτη από τις έξι (!) διαγνώσεις καρκίνου του δέρματος που είχε, ήρθε στην ηλικία των 21 ετών.

Η φωτογραφία της Willoughby έχει μέχρι στιγμής πάνω από 64.000 share και η ίδια την ανέβασε με στόσο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους της έκθεσης στις ακτίνες UV.

«Έχω χάσει το μέτρημα στο πόσοι την έχουν μοιραστεί και πόσοι μου είπαν πως τους βοήθησα» είπε στο CNN. «Είναι πραγματικά τέλειο να ακούς ανθρώπους να λένε πως θα σταματήσουν το μαύρισμα. Είχα μητέρες που με ευχαριστούσαν μαζί με τις κόρες τους επειδή πόσταρα τις φωτογραφίες μου. Άνθρωποι στην πόλη μου λένε πως θα πουλήσουν τα solarium τους. Δεν σκέφτηκα ποτέ το μέλλον όταν ήμουν στο Λύκειο. Μαύριζα επειδή μου φαινόταν φυσιολογικό».