ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/05/2015 19:16 EEST | Updated 14/05/2015 19:16 EEST

Για «πολιτική αλητεία» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον Βαρουφάκη

sooc

Ολομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο κατηγορεί ανοιχτά για «πολιτική αλητεία» με φόντο και την έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Σε μια...ασυνήθιστης φρασεολογίας ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως ο Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στην πλατεία των Αγανακτισμένων το 2011 γιατί δεν έγινε κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 και επαναλαμβάνει τα φληναφήματα περί βλάβης των ασφαλιστικών ταμείων ενώ οι νέες τους δηλώσεις, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ συνιστούν «ακραίο θράσος».

Αυτό καθώς έρχονται τη στιγμή που ο ίδιος συγκεντρώνει αναγκαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, των ΑΕΙ και των ασφαλιστικών ταμείων, για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου. Τη ίδια στιγμή δε, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο υπουργός «γλείφει την κα Λαγκάρντ διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει με συνέπεια στο διηνεκές τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ».

«Συνιστά πρόκληση να τα λέει αυτά ο υπουργός που πρέπει τώρα να ζητήσει την εφαρμογή των παραμετρικών αλλαγών στο χρέος που αποτελούν κεκτημένο του PSI του 2012. Θα γλείψει εκεί που φτύνει».

Τονίζεται δε πως «συνιστά πολιτική αλητεία να τα λέει αυτά ο υπουργός που έλεγε ότι δεν θέλουμε τις δόσεις και την παράταση του προγράμματος και στη συνέχεια συνήψε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς - όπως κατάλαβε με καθυστέρηση δυο μηνών - να διασφαλίσει χρηματοδότηση, ενώ αντιθέτως του πήραν τα 11 δις του ΤΧΣ μέσα από τα χέρια».

Δεν παραλείπεται δε, στη σχετική ανακοίνωση να τονιστεί πως ο Βαρουφάκης «υπέγραψε την τετράμηνη παράταση του μνημονίου χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και αρνείται να στείλει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να έρθει να απαντήσει στη σχετική επερώτηση του pπροέδρου του ΠΑΣΟΚ». 

«Ο υπουργός Οικονομικών εύχεται να αναπαραχθεί η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σε όσα περισσότερα ΜΜΕ γίνεται, για να αντιληφθούν οι πολίτες, για μια ακόμη φορά, την ποιότητα λόγου στην οποία έχει διολισθήσει το κόμμα αυτό…», απάντησε το υπουργείο Οικονομικών στη δεύτερη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ΥΠΟΙΚ.