William MacDonald: Ο κατά συρροήν δολοφόνος που ευνούχιζε τα θύματά του και αρνήθηκε να βγει από τη φυλακή

William MacDonald: Ο κατά συρροήν δολοφόνος που ευνούχιζε τα θύματά του και αρνήθηκε να βγει από τη φυλακή
twitter

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Αυστραλίας. Σκότωνε τα θύματά του και στη συνέχεια ξερίζωνε τα γενετικά τους όργανα.

Ο λόγος για τον William "Mutilator" MacDonald που βρισκόταν στη φυλακή του Long Bay στο Σίδνεϊ από το 1963 για τις αποτρόπαιες δολοφονίες τεσσάρων ανδρών στο Σίδνεϊ και ενός στο Μπρίσμπεϊν.

Ο MacDonald πέθανε από φυσικά αίτια, το πρωί της 13ης Μαΐου,στο νοσοκομείο Prince of Wales Hospital στα 90 του χρόνια.

Ο στυγερός αυτός δολοφόνος αν και είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί μετά από 25 χρόνια στη φυλακή δεν έφυγε ποτέ από εκεί, καθώς όπως πίστευε δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη ζωή σαν ελεύθερος.

Στους λίγους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μιλούσε ανέφερε ότι ο κόσμος που κάποτε τρομοκρατούσε, τώρα τον τρόμαζε και δεν ήθελε να εγκαταλείψει την φυλακή.

Ο MacDonald την διετία 1961 και 1962, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι παρέσυρε τα θύματά του που έβρισκε κυρίως σε απόμακρα και σκοτεινά πάρκα στα προάστια της πόλης του Σίδνεϊ και αφού τους σκότωνε τους έκοβε το πέος και τους όρχεις.

Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ ως Allan Ginsberg το 1924, και κατατάχθηκε στο στρατό. Ισχυρίστηκε ότι είχε βιαστεί σε ένα καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής και λίγα χρόνια αργότερα διεγνώσθη με σχιζοφρένεια με αποτέλεσμα να μείνει ένα χρόνο σε άσυλο.

Μετανάστευσε πρώτα στον Καναδά το 1949 και, στη συνέχεια, στην Αυστραλία, όταν ήταν 30 ετών, το 1955,όπου και άλλαξε το όνομά του σε William MacDonald.

Βρήκε δουλειά ως εργάτης των σιδηροδρόμων και λίγο αργότερα συνελήφθη για βωμολοχία καθώς είχε αγγίξει έναν μυστικό αστυνομικό σε μια δημόσια τουαλέτα.

ΠΗΓΗ: smh.com.au

Δημοφιλή