ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2015 18:56 EEST | Updated 15/05/2015 19:45 EEST

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης

ASSOCIATED PRESS
FILE - This file photo released Friday, April 19, 2013 by the Federal Bureau of Investigation shows Boston Marathon bombing suspect Dzhokhar Tsarnaev. The trial of Boston Marathon bombing suspect Tsarnaev can stay in Massachusetts, a federal appeals court ruled Friday, Feb. 27, 2015. A three-judge panel of the 1st U.S. Circuit Court of Appeals said any high-profile case would receive significant media attention but that knowledge of such case

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της Huffington Post. Βέβαια στην Πολιτεία της Μασσαχουσέτης, αν και υπάρχει η θανατική ποινή, δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και δεκαετίες.

Ο 21χρονος μαζί με τον αδερφό του Ταμερλάνο - ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών-, πυροδότησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν κατασκευάσει η ίδιοι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του μαραθωνίου στις 15 Απριλίου 2013, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα αγοράκι 8 ετών, και δύο γυναίκες 23 και 29 ετών. Τραυματίστηκαν όμως και 264 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 17 υπέστησαν ακρωτηριασμούς.

Η επίθεση στη Βοστώνη, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις χειρότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος για 17 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και για έξι από αυτές του επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

Το σώμα των ενόρκων, συνεδρίασε επί τρεις ημέρες και για περίπου 14 ώρες την ημέρα, μέχρι να αποφανθεί, αφού για την επιβολή της θανατικής ποινής απαιτείται ομόφωνη απόφαση. Εάν κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να καταστεί εφικτό τότε ο κατηγορούμενος θα εξέτιε ισόβια ποινή κάθειρξης.

Σημειώνεται πως κατά τις βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ίδιος και ο αδερφός του το 2013, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο, ενώ τραυματίστηκαν 264 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων υπέστησαν ακρωτηριασμούς.

Πηγή:Huffington Post