ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/05/2015 07:04 EEST | Updated 15/05/2015 07:05 EEST

Νέος τρόπος επικοινωνίας με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Eurokinissi

Έναν έξυπνο τρόπο επικοινωνίας επέλεξαν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» για να ανταλλάσσουν μηνύματα με τους συντρόφους τους εκτός φυλακής.

Όπως ανακοίνωσαν σε επιστολή τους στο διαδίκτυο, όποιος θέλει να έρθει σε επαφή μαζί τους μπορεί να το κάνει μέσω της νέας ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης (e-mail). Σε αυτήν, όπως γράφουν, θα μπορεί κάποιος να επικοινωνεί μαζί τους στέλνοντας μηνύματα με συγκεκριμένο σύστημα κρυπτογράφησης προκειμένου να μην μπορεί η Αστυνομία να διαβάζει το περιεχόμενο.

«Ενημερώνουμε τους συντρόφους ότι αλλάζει το mail εποικοινωνίας με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Πλέον, θα υπάρχει και η δυνατότητα λήψης mail με τη χρήση pgp κρυπτογράφησης για την αύξηση της ασφάλειας στην επικοινωνία.

Προφανώς, θα παραμείνει και η δυνατότητα λήψης απλών mail. Καλούμε, οπότε, όποιον σύντροφο ή εγχείρημα επιθυμεί να επικοινωνήσει, να χρησιμοποιεί τη νέα πια διεύθυνση: conspiracycf@riseup.net. Το δημόσιο κλειδί επικοινωνίας με pgp βρίσκεται εδώ», γράφουν στο κείμενό τους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διάβασαν την ανακοίνωση αναφέρουν ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι έγκλειστοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία να έχουν πάρει –όπως γινόταν στο παρελθόν- στα χέρια τους μη προβλεπόμενα από τους κανονισμούς της φυλακής τεχνολογικά μέσα, όπως λάπτοπ και τάμπλετ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ανακοίνωση μπορεί να σχετίζεται και με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι «Πυρήνες» μετά την αποκάλυψη του σχεδίου Γοργοπόταμος στην επικοινωνία με εξωτερικούς «συνεργάτες» τους. Και αυτό γιατί πολλοί από τους «ταχυδρόμους» τους έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους εντάθηκαν.

Sponsored Box