Μαθήτρια 100 ετών αποφοίτησε από το γυμνάσιο

Μαθήτρια 100 ετών αποφοίτησε από το γυμνάσιο
wcn247/Flickr

Η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω: λίγες μόλις εβδομάδες πριν γίνει 100 χρονών η Lora Lois LeMond White Hardy αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Είχε αναγκαστεί να παρατήσει το σχολείο το μακρινό 1933, ενώ χρειαζόταν μόλις 4 βαθμούς για να αποφοιτήσει και 82 χρόνια αργότερα κατάφερε να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη της επιθυμία, όπως δήλωσε η ίδια.

Πίσω στο 1933, η ζωή δεν ήταν εύκολη για την ίδια και την οικογένεια της, αφού ο πατέρας της αρρώστησε και έπειτα η ίδια βρήκε μια δουλειά, κάτι που ήταν «αυτό που θα μπορούσες να ελπίσεις την εποχή εκείνη», όπως θυμάται η ίδια. Στην εταιρία όπου ξεκίνησε να εργάζεται, έμεινε για περισσότερα από 40 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε το 1976.

Ωστόσο, όπως εξομολογούνταν η ηλικιωμένη γυναίκα, το πράγμα που μετάνιωνε περισσότερο στη ζωή της ήταν πως δεν είχε καταφέρει να τελειώσει το γυμνάσιο και να πάρει το απολυτήριο.

Την ημέρα που πήγε στο σχολείο για να πάρει το δίπλωμα, η Lora βρήκε μια ειδική τελετή να έχει οργανωθεί ειδικά για εκείνην.

«Ήξερα πως πήγαινα να πάρω το απολυτήριο μου», δήλωσε, «αλλά δεν είχα ιδέα πως θα γινόταν όλο αυτό».

Η υπόθεση της, ένας μήνυμα δίνει στους απανταχού απαισιόδοξους: ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα!