Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τα εγκαίνια του 11oυ Athens Digital Arts Festival

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τα εγκαίνια του 11oυ Athens Digital Arts Festival
Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει στην Πλατεία Θεάτρου και σας προσκαλεί από τις 21 έως τις 24 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τα εγκαίνια του 11oυ Athens Digital Arts Festival στις 21 Μαΐου:

Tο 11ο Athens Digital Arts Festival θα παρουσιάσει για ακόμα μία χρονιά ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, δημιουργώντας έναν εφήμερο και δυναμικό δημόσιο χώρο στο ιστορικό κτήριο της Διπλαρείου Σχολής στην πλατεία Θεάτρου, στην πλατεία Μοναστηρακίου και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Με τη θεματική “Public Space_s”, το φεστιβάλ επιχειρεί να διερευνήσει την έννοια του «δημόσιου» τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο δημόσιο χώρο της πόλης. Στις μέρες μας, η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες. Με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το δημόσιο χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δε χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από τον φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης. Ενώ ο δημόσιος χώρος γίνεται κυρίως αντιληπτός μέσα από τον αστικό σχεδιασμό, ο ψηφιακός δημόσιος χώρος οργανώνεται μέσα από διευθύνσεις IP, URL και πρωτόκολλα επικοινωνίας. Κατοικώντας όμως ταυτόχρονα σε μια πληθώρα διαφορετικών χώρων οι οποίοι δυνητικά είναι δημόσιοι, προκύπτει το ερώτημα: Πόσο ανοιχτοί και ελεύθεροι είναι αυτοί οι χώροι; Το όραμα σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο και ενδεχομένως στα ανοιχτά δεδομένα έχει εκπληρωθεί;

Μέσα από το φετινό πρόγραμμα, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές και εκδοχές του δημόσιου χώρου σχολιάζοντας τις συνθήκες του ψηφιακού κόσμου, την υποδομή των σύγχρονων πόλεων και των δικτύων, τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία που επηρεάζουν τη δημόσια σφαίρα, τη σύγχρονη ηθική καθώς και άλλα επίκαιρα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη εμπειρία.

*/ Έκθεση με διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, διαδικτυακά έργα και ψηφιακή εικόνα

*/ Προβολές video art και animation

*/ Καινοτόμα εργαστήρια τέχνης & τεχνολογίας

*/ Ομιλίες καλλιτεχνών

*/ Παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ

*/ Οπτικοακουστικές performances

*/ Συναυλίες και dj sets