Αποβλήθηκε επειδή το μακρύ φόρεμά της κρίθηκε «πολύ σέξι»: Η Καναδή μαθήτρια που μάχεται εναντίον του άδικου dress code

Αποβλήθηκε επειδή το μακρύ φόρεμά της κρίθηκε «πολύ σέξι»: Η Καναδή μαθήτρια που μάχεται εναντίον του άδικου dress code

Το φόρεμά της μπορεί να ήταν μακρύ, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε από το να θεωρηθεί «σεξουαλική πρόκληση» στο σχολείο και να λάβει μονοήμερη αποβολή.

Η Λόρεν Γουΐγκινς, του Harrison Trimble High School στο Μόνκτον του Καναδά, έχει ξεκινήσει τη δική της μάχη εναντίον αυτών που χαρακτηρίζει άνισα κριτήρια όσον αφορά στο dress code στα σχολεία και την γενικότερη «αστυνόμευση» που ισχύει όσον αφορά στα γυναικεία σώματα.

Η Γουΐγκινς είχε αποβληθεί πρώτα τη Δευτέρα επειδή φορούσε το επίμαχο φόρεμα στην τάξη, και στη συνέχεια η αποβολή της έγινε ημερήσια λόγω επιστολής της προς το σχολείο, την οποία δημοσίευσε και στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η ίδια κάνει λόγο για άδικη και σεξιστική αντιμετώπιση των κοριτσιών, σε σχέση με τους άνδρες, καθώς υπάρχει η τάση να κατηγορούνται τα κορίτσια για την κακή συμπεριφορά των αγοριών. «Αν ανησυχείτε τόσο πολύ ότι κάποιο αγόρι στο σχολείο θα προκληθεί από το πάνω μέρος της πλάτης μου και τους ώμους μου, τότε πρέπει να τον στείλετε σπίτι του για να μάθει αυτοέλεγχο» γράφει σχετικά.

Η ίδια, που σύντομα κλείνει τα 18, κοινοποίησε στο Facebook φωτογραφία του φορέματος που χαρακτηρίστηκε «ανάρμοστο» και «σεξουαλικά προκλητικό» για τα αγόρια του σχολείου.

«Το ότι τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία, ειδικά οι άνδρες, μπορούν να πουν σε νεαρές γυναίκες ότι πρέπει να καλύπτουν τους ώμους και τις πλάτες τους επειδή είναι “ανάρμοστο” και “περισπασμός” είναι πολύ ανησυχητικό» γράφει στην επιστολή της, κάνοντας λόγο για “παράλογο” τρόπο σκέψης.

«Δεν θα ψάξω να βρω κάτι για να καλύψω την πλάτη και τους ώμους μου, γιατί δεν τους επιδεικνύω με πρόθεση να λάβω θετικό σεξουαλικό feedback από τους εφήβους στο σχολείο. Ειδικότερα, δεν τα δείχνω για να λάβω σχόλια, θετικά ή αρνητικά, από οποιονδήποτε άλλον εκτός από εμένα, επειδή το μόνο άτομο που μπορεί να προβεί σε κάποιο είδος κρίσης σχετικά με το σώμα μου και τα υφάσματα που βάζω πάνω του είμαι εγώ» γράφει.

Με πληροφορίες από (HuffPost US)

Δημοφιλή