86 χρόνια Όσκαρ: 70 φωτογραφίες της πιο λαμπερής βραδιάς του Hollywood από το 1929 μέχρι σήμερα

86 χρόνια Όσκαρ: 70 φωτογραφίες της πιο λαμπερής βραδιάς του Hollywood από το 1929 μέχρι σήμερα
Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Είναι μια νύχτα ατελείωτης λάμψης, φλας, κόκκινων χαλιών, εντυπωσιακών φορεμάτων, μεγάλων συγκινήσεων, τιμών, συναισθηματικών σκαμπανεβασμάτων και, φυσικά, μεγάλων νικών και ακόμα πιο μεγάλων αδικιών. Τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου -τα Όσκαρ κοινώς- είναι και με τη βούλα πλέον η πιο λαμπερή και πολυαναμενόμενη βραδιά του Hollywood και, ας είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν του μισού κόσμου. Και σήμερα, είναι τα γενέθλιά τους.

Το 1929, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρέδωσε για πρώτη φορά το θρυλικό χρυσό αγαλματίδιο που ακούει στο όνομα «Όσκαρ», σε ένα brunch που διοργανώθηκε στο Blossom Room του ξενοδοχείου Roosevelt στο Hollywood. Οι υποψήφιες ταινίες είχαν ημερομηνία κυκλοφορίας από την 1η Αυγούστου του 1927 μέχρι την 1η Αυγούστου του 1928, με μεγάλο νικητή της βραδιάς το «Wings», το οποίο έφυγε με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Εκείνη η τελετή της 16ης Μαΐου σηματοδότησε τα πρώτη απονομή βραβείων Όσκαρ στην ιστορία και, παρότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με τις φαντασμαγορικές τελετές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ήταν γεμάτοι με «τεράστια» ονόματα της βιομηχανίας και ηθοποιούς που τα ονόματά τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Από φωτογραφίες του Spencer Tracy και της Bette Davis να το έχουν ρίξει έξω στο πάρτυ που ακολούθησε της τελετής το 1939, μέχρι φωτογραφίες της Audrey Hepburn στο κόκκινο χαλί του 1954, η ιστορική αυτή βραδιά του Hollywood έχει δει πολλά μέσα σε αυτά τα 86 χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κι εσείς, έστω και σε ασπρόμαυρα ενσταντανέ, την απαρχή των Όσκαρ και όλη τη μαγεία της χρυσής εποχής του Παλιού Hollywood -που τότε βέβαια ήταν σκέτο Hollywood.

1929 - The Academy Awards

The Oscars: Photos Of Hollywood's Biggest Night Through The Years

Δημοφιλή