ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2015 08:59 EEST | Updated 16/05/2015 10:33 EEST

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

KHALED DESOUKI via Getty Images
Egypt's deposed Islamist president Mohamed Morsi raises his hands from behind the defendant's cage as the judge reads out his verdict sentencing him and more than 100 other defendants to death at the police academy in Cairo on May 16, 2015. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI (Photo credit should read KHALED DESOUKI/AFP/Getty Images)

Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, καταδικάστηκε σήμερα, Σάββατο, σε θάνατο από δικαστήριο του Καΐρου για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011, για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας.

Εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, όπως αναμεταδίδει και το δίκτυο CNN, ο Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος είχε καθαιρεθεί το 2013 από στρατιωτικούς.

Τον Απρίλιο του 2015 εκείνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 χρόνων για τον βασανισμό διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όμως είχε αθωωθεί αναφορικά με τις κατηγορίες του θανάτου κάποιων διαδηλωτών.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)