ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/05/2015 10:11 EEST | Updated 16/05/2015 10:12 EEST

Κουβέλης: Όχι στη ρήξη, ναι στο συμβιβασμό

Eurokinissi

Την αντίθεσή του στη λογική ρήξης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Αγορά», ενώ τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος ή των νέων εκλογών.

Θεωρεί ότι είναι αναγκαία μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, με αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και σημειώνει ότι καλώς η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη λογική των μονομερών ενεργειών.

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση έκανε και λάθη, όπως η μη διασφάλιση της στοιχειώδους χρηματοδότησης για το διάστημα των διαπραγματεύσεων, η υπερτροφική επικοινωνιακή διαχείριση, η αργοπορία στην κατάθεση εναλλακτικών μετρήσιμων προτάσεων και η εμπλοκή τμήματος των στελεχών της στη φιλολογία περί Grexit.

Σήμερα φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτές τις αδυναμίες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι αντίστοιχα βήματα πρέπει να κάνουν και οι εταίροι.

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει την παράταση των διαπραγματεύσεων που αυξάνει τον κίνδυνο άτακτης υποχώρησης υπό καθεστώς χρηματοδοτικής ασφυξίας», υποστηρίζει.

Ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι το μόνο δυνατό σχέδιο για την Ευρώπη είναι ο δημοκρατικός συγκερασμός των διαφορετικών θέσεων και η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού, στη βάση αμοιβαίων υποχωρήσεων και σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)