Έρχεται το πρώτο παράρτημα των FEMEN στην Ελλάδα

Έρχεται το πρώτο παράρτημα των FEMEN στην Ελλάδα
A Femen activist is carried away after attacking ECB President Mario Draghi during a press conference of the European Central Bank, ECB, in Frankfurt, Germany, Wednesday, April 15, 2015. (AP Photo/Michael Probst)
A Femen activist is carried away after attacking ECB President Mario Draghi during a press conference of the European Central Bank, ECB, in Frankfurt, Germany, Wednesday, April 15, 2015. (AP Photo/Michael Probst)
ASSOCIATED PRESS

Παράρτημα των FEMEN στην Ελλάδα αναμένεται να ιδρυθεί μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με τη εφημερίδα «Το Έθνος». Ο Γιώργος Σκαφιδάς μίλησε με την Ίνα Σεβτσένκο, την ιδρύτρια της ειρηνικής ακτιβιστικής οργάνωσης που στηρίζεται από σύγχρονες Αμαζόνες, η οποία καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να λάβουν δράση.

Η Σεβτσένκο, η οποία κατάγεται από την Ουκρανία αλλά ζει στη Γαλλία, θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο για να δείξει την αλληλεγγύη της στην χώρα μας και να μιλήσει στην εκδήλωση TedX που θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες και να στρατολογήσει κόσμο που θα μπορέσει να βοηθήσει την οργάνωση με οποιονδήποτε τρόπο.

«Είμαι ενθουσιασμένη στην προοπτική ότι η ομάδα FEMEN Greece θα ιδρυθεί κανονικά μέσα στο καλοκαίρι. Καλώ όλες τις Ελληνίδες να σταθούν στα πόδια τους, να υψώσουν το ανάστημά τους με υπερηφάνεια, να νιώσουν τη δύναμή τους και να φέρουν την αλλαγή», ανέφερε η 24χρονη στο Έθνος.

Όπως αναφέρει η ίδια, η οργάνωση έχει ανάγκη από ακτιβιστές, φωτογράφους, δικηγόρους, μεταφραστές και γενικότερα εθελοντές. Για να γίνει κανείς ακτιβιστής πρέπει οπωσδήποτε να είναι γυναίκα, καθώς προωθείται κυρίως ο γυναικείος ακτιβισμός, όμως οι άνδρες αν θέλουν μπορούν να βοηθήσουν στον συντονισμό και στα λογιστικά. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στην διεύθυνση joinfemengreece@gmail.com.

Για την Ίνα η Ελλάδα αποτελεί το κατάλληλο πεδίο για τον σεξτρεμισμό, το είδος ακτιβισμού που εφαρμόζουν, καθώς πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε όλοι μαζί εκδίκηση για την οικονομική και πολιτική κρίση που υφίσταται η χώρα μας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι FEMEN δεν είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά, όπως αναφέρει η ίδια η ιδρύτρια, στα «σατανικά» σχέδια των πολιτικών.

Το παράρτημα μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο, όμως η πρώτη γυμνόστηθη ακτιβιστική δράση στην Ελλάδα έλαβε χώρα πρόσφατα στην Ακρόπολη με φόντο το Ερέχθειο. Η φωτογραφία μιας ξανθιάς Γαλλίδας που έχει γραμμένη στο στήθος της τη φράση: «No God, No Master» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Λέτε η επόμενη δράση να γίνει από Ελληνίδα;

Πηγή: Το Έθνος

Δημοφιλή