Ειδησεις

Γιώργος Παπανδρέου: «Καμιά πολιτική που οδηγεί στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009»

Eurokinissi

«Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας για μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με δημάρχους, εκπροσώπους φορέων, συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και συναντήθηκε με υποψήφιους βουλευτές, μέλη και φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Στις συναντήσεις του, τόνισε την ανάγκη μιας συμφωνίας, «που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς στήριξη και θα πετύχουμε να εξασφαλίσουμε από τις αγορές τα κεφάλαια που έχουμε ανάγκη. Όπως το πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ΚΙΝΗΜΑ, δεν πρόκειται να στηρίξει «καμία πολιτική, που εμποδίζει την αλλαγή της χώρας. Την αλλαγή του κράτους, του πολιτικού συστήματος, του παραγωγικού μοντέλου. Καμιά πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009» καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί «την πιο ουσιαστική κόκκινη γραμμή».

Έκανε λόγο για χρέος της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων μας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπερβούν τα αδιέξοδα», ενώ τόνισε πως «είναι ώρα να υπάρξει μια συμφωνία, ως το αναγκαίο βήμα ασφαλούς πορείας της χώρας. Προϋπόθεση για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές για μια Ελλάδα ευημερίας και δικαίου».

«Η Πατρίδα χρειάζεται εδώ και τώρα πρωτοβουλίες υπέρβασης του αδιεξόδου. Απαιτείται ανάληψη ευθύνης και αποφάσεις. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς κόστος», είπε, συμπληρώνοντας ότι «και όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται πια, ότι όποιοι πήραν το κόστος για να σωθεί η χώρα από μια εθνική καταστροφή, δεν το έκαναν χωρίς πόνο».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Popular in the Community