Ποια είναι η πραγματική ιστορία του Game of Thrones;

Ποια είναι η πραγματική ιστορία του Game of Thrones;

Από που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας των βιβλίων Game of Thrones, που όχι μόνο έγιναν Best Sellers αλλά μεταφέρθηκαν και στη μικρή οθόνη με τεράστια επιτυχία; Την απάντηση, όπως αναφέρει η Washington Post, τη δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο George R.R. Martin και όπως εξηγεί, αν και έχει επηρεαστεί από διάφορες ιστορικές στιγμές του μεσαίωνα, η βασική του πηγή έμπνευσης είναι ο Πολέμος των Ρόδων στην Αγγλία του 15ου αιώνα, ο οποίος διήρκησε 30 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα βίαιος.

Των Πόλεμο των Ρόδων, με αφορμή την ιστορία του Game of Thrones, εξηγεί σε ένα εξαιρετικό βίντεο η πρωτοβουλία για την εκπαίδευσηTED-Ed.

Στο βίντεο εξηγείται πως ο Πόλεμος των Ρόδων, ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Αγγλία για τη διαδοχή στο θρόνο από το 1455 μέχρι το 1487 και πήρε το όνομά του από τα εμβλήματα των δυο αντιμαχόμενων Οίκων, το λευκό ρόδο του Οίκου της Υόρκης και το κόκκινο ρόδο του Οίκου των Λάνκαστερ, χρώματα που οι δύο περιοχές έχουν ως σήμα κατατεθέν τους μέχρι σήμερα.

Στις μάχες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου, επικρατούσε πότε η μια ή η άλλη πλευρά, ενώ οι ίντριγκες, αδίστακτοι μονάρχες, πρίγκιπες που πέθαιναν νέοι και αιφνίδια, ήταν ο κανόνας.

Η βιαιότητα της σειράς του Game of Thrones δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της εποχής του Πολέμου των Ρόδων.

Για παράδειγμα η μάχη του Τάουτον, το 1461, η οποία διήρκησε μόνο μια ημέρα, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των αντιπάλων, συγκλονίζει ακόμη και σήμερα αφού θεωρείται η πιο αιματηρή μάχη που διεξήχθη σε βρετανικό έδαφος με τους αρχαιολόγους να εξακολουθούν να βρίσκουν, στο άλλοτε πεδίο της μάχης, διάσπαρτα μέλη των στρατιωτών που πέθαναν με το πλέον βίαιο τρόπο.

Ενδεικτική είναι η περιγραφή ενός ιστορικού, για το τι ακολούθησε πριν από τη μάχη και την ήταν των Λάνγκαστερ, οι οποίοι ωστόσο αναδείχθηκαν νικητές του εμφυλίου.

«Οι άνδρες σκοτώνονταν κατά χιλιάδες, η γραμμή των Λάνγκαστερ διασπάστηκε το μεσημέρι...Με εντολή του βασιλιά Εδουάρδου οι νικητές δεν έδειξαν έλεος για κανέναν. Τα τραύματα από τα κρανία που βρίσκονταν στο πεδίο της μάχης μαρτυρούσαν τη αγριότητα. Πρόσωπα ανοιγμένα και να φαίνονται τα οστά, κεφάλια σκισμένα στη μέση, διαμπερείς τρύπες στο μέτωπο. Κάποιοι άνθρωποι πέθαναν έχοντας περισσότερα από 20 τραύματα στο κεφάλι τους...Κάποιοι ήταν διαμελισμένοι, έλειπαν μύτες, αυτιά. Δάκτυλα είχαν κοπεί για να αφαιρεθούν δαχτυλίδια...».

Δημοφιλή