ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2015 04:08 EEST | Updated 19/05/2015 04:08 EEST

Γιατί η Πυροσβεστική «βλέπει» εμπρησμό του θεάτρου Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Ποιους δείχνει ο Δήμαρχος

Eurokinissi

Σε εμπρησμό αποδίδουν ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τη φωτιά που ξέσπασε σε ρέμα στο Πολύδροσο Χαλανδρίου και έκανε στάχτη το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Πρόκειται για το θεατράκι στο οποίο γίνονται κάθε καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος θα ξεκινούσαν την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλάμβαναν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Τοπικοί φορείς και κάτοικοι κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, το οποίο μένει να αποδειχθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. που έχει αναλάβει την έρευνα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 14.00 και γρήγορα επεκτάθηκε στα δέντρα και στο θέατρο που έγινε στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έθεσαν υπό έλεγχο το μέτωπο, αν και καθυστέρησαν να φτάσουν λόγω αυτοκινήτων που ήταν παράνομα σταθμευμένα στην περιοχή και εμπόδιζαν στα πυροσβεστικά οχήματα την πρόσβαση.

Κάτω από τις καμένες κερκίδες βρέθηκαν δύο γκαζάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν άδειο –δεν περιείχε αέριο- και το άλλο γεμάτο. Το δεύτερο, ωστόσο, δεν εξερράγη και πλέον οι αξιωματικοί ερευνούν το κατά πόσο το τοποθέτησαν εκεί εμπρηστές για να επεκταθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε από άλλο σημείο ή αν είχε εγκαταλειφθεί εκεί από κάποιον ασυνείδητο πολίτη.

Η Πυροσβεστική έχει συλλέξει μαρτυρίες κατοίκων που λένε ότι άκουσαν δύο διαδοχικές εκρήξεις και είδαν την πυρκαγιά να εξαπλώνεται με ανεξήγητα γρήγορο τρόπο. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος καταγγέλλει ότι πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια: «Συνεχίζεται ο πόλεμος που δεχόμαστε από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο και δυστυχώς το τίμημα το πλήρωσε αυτό το "κόσμημα" που έχουμε στην πόλη μας, για το οποίο δίνουμε μάχη για την αδειοδότησή του. Αμυνόμαστε απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν να αδειοδοτηθεί ο χώρος. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει».

Sponsored Post