ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2015 04:16 EEST | Updated 19/05/2015 04:16 EEST

Νέες καταλήψεις κτιρίων από μέλη του «Ρουβίκωνα» φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. Έγιναν εκθέσεις εκτίμησης απειλής

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Φόβους επανεμφάνισης της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» με κατάληψη κτιρίου εκφράζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει της συγκέντρωσης και πορεία διαμαρτυρίας που έχουν διοργανώσει από την Ομόνοια έως την Γερμανική Πρεσβεία το Σάββατο 23 Μαΐου 2015. Στελέχη της Ασφάλειας εκφράζουν την ανησυχία τους για αιφνιδιαστικά «περάσματα» από πρεσβείες και επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, ενδεχομένως και καταλήψεις κτιρίων υψηλού συμβολισμού με διεθνές επικοινωνιακό αντίκτυπο.

Έχει ήδη γίνει εκτίμηση απειλής και αξιολόγηση στόχων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από εμφανή αλλά και «αόρατη» αστυνομική επιτήρηση για την αποφυγή και αποτροπή ενεργειών που θα πλήξουν το προφίλ της χώρας στο εξωτερικό. Ο «Ρουβίκωνας» έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και τα μηνύματα των παρεμβάσεών του με οκτώ ενέργειες, που είναι γνωστές το τελευταίο 3μηνο, και κάποιες άλλες που φαίνεται να αποτράπηκαν μετά από στοχευμένη αστυνομική κινητοποίηση, όπως επεσημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

«Είναι εντυπωσιακός ο αιφνιδιαστικός τρόπος άμεσης συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων έξω από τον επιλεγμένο χώρο παρέμβασής τους. Από την έρευνα, έχει προκύψει η διαδικτυακή συνεννόηση για τον τόπο και ακριβή χρόνο συγκέντρωσης. Κινούνται ανά 1-2 άτομα, που ενώνονται και συγκεντρώνονται από διαφορετικά σημεία, ταυτόχρονα, στον τόπο διαμαρτυρίας», αναφέρει αξιωματικός που ασχολείται καιρό με τις δραστηριότητες του «Ρουβίκωνα».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, της Χρυσής Αυγής και την Παρασκευή ξεκινά και του Επαναστατικού Αγώνα, στους διαμορφωμένους αλλά ακατάλληλους χώρους εκδίκασης στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως αυτό φάνηκε πολύ πρόσφατα με την δυναμική παρέμβαση κατηγορούμενων Πυρήνων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς οι δύο υποθέσεις εκδικάζονται σε διπλανές αίθουσες. Επιπρόσθετα, την ημερομηνία διοργάνωσης πορείας διαμαρτυρίας προς τη Γερμανική Πρεσβεία, διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός τελικός Κυπέλου Ελλάδος, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, όπου θα χρειαστούν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρησή του.

Sponsored Post