12 μαθήματα στυλ από τη Τζάκι Κένεντι

12 μαθήματα στυλ από τη Τζάκι Κένεντι
15th May 1965: Jacqueline Kennedy (1929 - 1994) attends the inauguration of a memorial to her husband John F. Kennedy in Runnymede, Surrey, nearly eighteen months after his assassination. Holding her hand is her young son, John F. Kennedy Jr. (1960 - 1999). (Photo by Michael Stroud/Express/Getty Images)
Michael Stroud via Getty Images
15th May 1965: Jacqueline Kennedy (1929 - 1994) attends the inauguration of a memorial to her husband John F. Kennedy in Runnymede, Surrey, nearly eighteen months after his assassination. Holding her hand is her young son, John F. Kennedy Jr. (1960 - 1999). (Photo by Michael Stroud/Express/Getty Images)

Δεν υπήρξε ποτέ έως σήμερα καμία άλλη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ περισσότερο κομψή από την Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση. Το εξαιρετικό της γούστο την χαρακτήριζε όχι μόνο στο ντύσιμό της – ποιος μπορεί να ξεχάσει «εκείνο» το θρυλικό ροζ ταγέρ -, αλλά και στη γενικότερη συμπεριφορά της ως οικοδέσποινα και γυναίκα. Οι καλοί τρόποι της ήταν άψογοι, στα δείπνα της οι καλεσμένοι απολαμβάνουν το φως από τα εντυπωσιακά κηροπήγια στο τραπέζι, ενώ της άρεσε να στέλνει γραπτά ευχαριστήρια μηνύματα. Είναι όλες αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν μεγάλη διαφορά. Κάθε γυναίκα και σε κάθε περίσταση θα έπρεπε να ρωτάει τον εαυτό της: «Τι θα έκανε η Τζάκι Κένεντι;».

Ως σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953, η Τζάκι έδωσε στις γυναίκες ένα διαφορετικό πρότυπο του στυλ. Απομάκρυνε τις γυναίκες από την υπερβολικά σφιχτή μέση, τα κρινολίνα και τα φουντωτά χτενίσματα και τις οδήγησε σε έναν πιο χαλαρό και φυσικό τρόπο ντυσίματος που συνοδευόταν από ελαφρύτερο βάψιμο. Η εικόνα της με τα φουλάρια στο λαιμό, τα απλά αμάνικα μπλουζάκια και τα φαρδιά παντελόνια αποτελεί έως και σήμερα ένα από τα χαρακτηριστικά σήματα κατατεθέν του άψογου στυλ και του καλού γούστου.

Τα μοτίβα της Lilly Pulitzer, τα απλά μαύρα φορέματα, τα μανίκια τριών τετάρτων, τα μεγάλα γυαλιά, τα στολισμένα σανδάλια και τα μεταξωτά φουλάρια είναι μόλις κάποια από τα «δώρα» της Κένεντι σε κάθε γυναίκα που θέλει να νιώθει άνετη χωρίς όμως να δείχνει βαρετή. Δεν υπάρχει εταιρεία ένδυσης που να μην έχει εμπνευστεί από την ίδια, ενώ η φράση «αυτό είναι πολύ Τζάκι Ο» είναι κάτι που όλες μας έχουμε πει.

Η Τζάκι Κένεντι πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994 και 21 χρόνια μετά η κληρονομιά της παραμένει πιο ζωντανή και επίκαιρη από ποτέ. Η Huffington Post παρουσιάζει τα 12 μαθήματα στυλ που δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει σε όλες τις γυναίκες.

1.Εάν πρόκειται να φορέσετε λευκά, σιγουρευτείτε ότι θα είναι όσο πιο εκτυφλωτικά λευκά γίνεται. Θέλετε ως αποτέλεσμα να έχετε όλα τα βλέμματα τραβηγμένα επάνω σας.

2.Το καλύτερο «αξεσουάρ» για εσάς είναι η υπέροχη οικογένειά σας.

3.Το αμάνικο πουκάμισο με κουμπιά είναι μια καλόγουστη εναλλακτική αντί για το αμάνικο φανελάκι

4.Ποτέ, μα ποτέ μην ντυθείτε πιο εντυπωσιακά από τη Βασίλισσα. Αφήστε την να φορέσει αυτή το καπέλο με τα λουλούδια. Εσείς κρατήστε το δικό σας απλό.

5.Ένα απλό αμάνικο φόρεμα μπορεί να σας πάει παντού.

6.Το ροζ μπορεί να είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από το φωτεινό κόκκινο. Ακόμη περισσότερο μάλιστα όταν συνοδεύεται από μία διαμαντένια καρφίτσα και ένα εντυπωσιακό καρέ χτένισμα.

7.Μην ανταγωνίζεστε την αδερφή σας. Εάν αυτή φοράει σορτς εσείς φορέστε παντελόνι.

8.Μπορείτε να βάλετε την στυλιστική σας υπογραφή από νωρίς. Από πολύ νωρίς!

9.Το μαύρο και το λευκό ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Για πιο χαλαρό στυλ, μείνετε ξυπόλυτες. Για πιο επίσημο, προσθέστε περισσότερη λάμψη.

10.Τα υπέροχα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα.

11.Ένα λουλουδάτο μοτίβο δείχνει πολύ καλύτερο μαζί με αληθινά λουλούδια.

12.Για ένα είδωλο όπως η Τζάκι Κένεντι, το φουλάρι στο κεφάλι είναι η καλύτερη εναλλακτική της κοτσίδας (αν και βέβαια ήταν από τις λίγες που μπορούσε να το φοράει χωρίς να δείχνει σαν αγρότισσα!).

August 12, 1934

Jackie Kennedy Onassis Style (PHOTOS)