ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2015 10:40 EEST | Updated 19/05/2015 10:47 EEST

Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία και ιδιωτικοποιήσεις. Το «ρεύμα» Λαφαζάνη ζητά έκτακτη σύγκληση της KO

sooc

Η επίσπευση των διαδικασιών στο κυβερνητικό επιτελείο για να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνοκρατικό επίπεδο με τους δανειστές μέσα στο Μάιο, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες διαφωνίες, να προέρχονται από την Αριστερά Πλατφόρμα του ρεύματος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο προβληματισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ συνεχίζεται...και εκφράστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πειραιά και την διοργάνωσε ο Δήμαρχος Περάματος.

Η γραμμή ήταν «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ» και συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίνα Κασιμάτη, η Ραχήλ Μακρή, η Εύη Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβριήλης.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είπε πως για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης η μόνη προοπτική είναι να συγκροτηθεί ένας ενιαίος δημόσιος φορέας και συνέδεσε την ανάπτυξης του Ν/Ζ με τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμένα, τονίζοντας «Είμαστε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε το λιμάνι του Πειραιά ένα δημόσιο αναπτυξιακό και κοινωνικό λιμάνι. Αυτή τη δέσμευση έχουμε και αυτή υπηρετούμε...».

Οι αντιδρώντες βουλευτές στην επικείμενη συμφωνία πιέζουν για σύγκλιση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από την Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος που το ζήτησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Θανάσης Πετράκος -Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας- σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στείλει ήδη σχετική και επιστολή.

Σχετικά με τη χθεσινή διαρροή Γιούνκερ στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έλεγε:«Για εμάς αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει λύση γιατί είναι σαν να είμαστε στην εντατική και να μας δίνουν λίγο οξυγόνο».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενόψει της Συνόδου της Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, υπάρχουν συνεννοήσεις για συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πιθανότητα την Πέμπτη.