ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2015 12:50 EEST | Updated 19/05/2015 12:50 EEST

Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ: Δεν μπορεί να υπάρξει τοποθέτηση επί ανύπαρκτης συμφωνίας

Menelaos Myrillas / SOOC

Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα λέει επί του παρόντος το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

Όπως τονίζεται στην ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου «η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας», ωστόσο επισημαίνουν ότι «η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να τελειώσει άμεσα».

«Η ΝΔ ως η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης. Επαναλαμβάνουμε ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, για περίπου δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.