«Νοσοκομείο» η Τούμπα

"Νοσοκομείο" η Τούμπα
SPORT24

pαραπάνω από μία ντουζίνα παίκτες έχει χάσει ο ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμών από το ξεκίνημα της σεζόν. Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν ότι δεν επρόκειτο για απλούς τραυματισμούς, αλλά για περιπτώσεις που άφησαν τους ποδοσφαιριστές εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα επειδή ήταν οι περισσότεροι βασικά "γρανάζια" του ΠΑΟΚ να δημιουργηθεί πρόβλημα στην συνοχή της ομάδας.

Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις...

Το πλήγμα με Τζιόλη

Ενας από τους πιο έμπειρους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Τζιόλης και εκ των MVP του Δικεφάλου στο πρώτο μισό της σεζόν, τραυματίστηκε σοβαρά στους κοιλιακούς στο παιχνίδι με την Ξάνθη στις αρχές Δεκεμβρίου και από τότε ξανατέθηκε στην διάθεση του προπονητή του για ένα ματς στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν κατάφερε να αγωνιστεί για 33 λεπτά απέναντι στον Ατρόμητο. Ενιωσε, όμως, ξανά ενοχλήσεις και επέστρεψε στις 14 Μαρτίου, παίζοντας από τότε με προσεκτική διαχείριση για να μην υποστεί υποτροπή.

Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του Μαντούρο

Ο Μαντούρο έχει λείψει από το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν, αφού τραυματίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Αυγούστου και επέστρεψε λίγο πριν εκπνεύσει ο Οκτώβριος, ενώ ξανατραυματίστηκε σοβαρά, αυτή τη φορά στο χέρι, στον αγώνα με τον ΟΦΗ τον Φεβρουάριο και ακόμη δεν έχει ξαναπαίξει σε ματς του ΠΑΟΚ.

Λείπει παραπάνω από ένα γύρο ο Γλύκος

Ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της περιόδου, πραγματοποιώντας, μάλιστα, πολύ καλές εμφανίσεις. Ωστόσο, τραυματίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ λίγο πριν τα Χριστούγεννα και από τότε κατάφερε να αγωνιστεί μόνο σε έναν αγώνα, αυτόν με τον ΟΦΗ αρχές Φεβρουαρίου.

Το στόπ στον φορμαρισμένο Σκόνδρα

Στους άτυχους της σεζόν συγκαταλέγεται και ο Γιάννης Σκόνδρας, ο οποίος στην αρχή της περιόδου ήταν ένας από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ομως, ένας τραυματισμός στο 11ο λεπτό του αγώνα με την Φιορεντίνα στα μέσα Οκτωβρίου τον... φρέναρε και τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για έναν μήνα.

Η Εθνική και ο Μακ

Ο Ρόμπερτ Μακ τραυματίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη, στις αρχές Νοεμβρίου και έκανε το λάθος να παίξει λίγες μέρες αργότερα σε φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Σλοβακίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κατάστασή του και να μείνει μακριά από τα γήπεδα μέχρι το ματς με την Ξάνθη στις 7 Δεκεμβρίου, όπου έπαιξε για 33 λεπτά. Εκεί επιβάρυνε εκ νέου τον τραυματισμό του και τελικώς γύρισε στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου.

Τζαβέλλας, Κατσικάς και Ρατς

Ο Γιώργος Τζαβέλλας απουσίασε από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για δύο μήνες το διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2014, μετά από βαριά θλάση που υπέστη στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Γιώργος Κατσικάς τραυματίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ τέλη Νοεμβρίου και ξανααγωνίστηκε με την φανέλα του Δικεφάλου στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Ρατς από την πλευρά του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο στο 33ο λεπτό του εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη, στις αρχές Νοεμβρίου και έλειψε σχεδόν για έναν μήνα, αλλά και από το παιχνίδι με τους Κρητικούς στην Τούμπα, πριν μερικές εβδομάδες, όταν αντικαταστάθηκε στο 43' και απουσίασε, τελικά, για 20 μέρες. Στην σχετική "λίστα" μπήκε και το όνομα του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος από τις 18 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου, αλλά και του Φάνη Τζανδάρη, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι την στιγμή που αποφασίστηκε να λυθεί το συμβόλαιό του.

Εκτός για δύο μήνες ο Σαλπιγγίδης

Ο 34χρονος διεθνής επιθετικός επιβαρύνθηκε αρκετά στο πρώτο μισό της σεζόν και μετά από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο πρώτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού έχει μείνει στα... πιτς. Αναμένεται να τεθεί ξανά στην διάθεση του Γεωργιάδη κατά την διάρκεια των πλέι οφ.

Αθανασιάδης και Παπαδόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος απουσίασε από τις 5 Απριλίου έως τις 3 Μαϊου, ενώ τραυματίστηκε εκ νέου στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με αντίπαλο τον Πανιωνιο και θα γυρίσει μετά τον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Αστέρα. Ο Αθανασιάδης, εξάλλου, τις τελευταίες μέρες αναγκάστηκε να μεταβεί στην Σερβία και στην γιατρό Μαριάνα Κοβάσεβιτς για να είναι έτοιμος στην έναρξη των πλέι οφ και, τελικά, το κατάφερε.

Τέλος, πολύ σοβαρά κρούσματα τραυματισμών ήταν των Γκολάσα και Κωνσταντινίδη, οι οποίοι υπέστησαν θλάση και εκτός απροόπτου θα χάσουν όλη την διαδικασία των πλέι οφ.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή